Uncategorized

Enkel festkake ~ super til 17. mai, konfirmasjoner og til annen moro!

Nannis fromasjkake
*
*
3 pk gele´ (jordbær eller bringebær)
3 kvartlitere kremfløte
1 rullade m jordbær/brinegbær (den kjøper jeg, såååå flink har jeg ikke blitt at jeg lager den)
6 ss sukker
1 kvartliter kremfløte til pynting
*
Rør ut geléen i halvparten av vannet som står anvist på pakken (men følg oppskrift på pakken for øvrig),
avkjøl til geléen begynner å bli tykk (men ikke på noen måte stivnet, bare litt dissete).
Lag kremen, ha i sukkeret.
Hell disse-geléen opp i kremen og rør sammen til en deilig rosa masse (som er veldig god å smake på…).
Ikke rør lenge, kremen må ikke skille seg.
Bruk vanlig str kakeform, legg glad-pack i bunnen, smekk forma på plass.
Legg rullade langs kantene. Hell fromasjrøra oppi. Sett kaka kaldt slik at den avkjøles og stivner.
Når du skal servere, snu kakeforma, løsne veggene og ta av lokket, da har gladpack´ en sørget for at kaka ikke blir med lokket.
Servér med krem oppå, friske bær, hva man måtte ha for hånden av denslags. På denne kaka hadde jeg rørt smootieblanding inn m sukker og helte dette over før kremen, det ble også veeeldig godt! Kaka er frisk og passe søt.
Og en vinner på kakebordet… ~
*
*
Oppskriften er nedarvet fra min fru mor og mormor og den går nok videre til mine døtre..
Kaka på bildet er fra søndagens konfirmasjon og på bildet nederst er det konfirmanten som forsyner seg ;o)
Lykke til med baksten og spør gjerne om det er noe du lurer på!
Ha en god onsdagskveld!
~

23 kommentarer på “Enkel festkake ~ super til 17. mai, konfirmasjoner og til annen moro!

 1. Anonym

  Så lekker kake, ser helt nydelig ut…nam, jordbær:))Takk for at du deler kakeoppskriften din med oss…alltid så moro å prøve noe nytt:)Ha en fin onsdagskveld!KLem:)

 2. Håååhh, og jeg som skal bake imorgen:)Kanskje lage denne istedet for ostekake da…. Den var jo bare nyyyydelig!Men…..er det rullade bare rundt kanten? Ikke i bunn eller på toppen da som blir bunn;)? Tror jammen jeg må prøvedenne imorgen:)

 3. Hei!Denne må jeg virkelig prøve en dag.Skal ta en bakedag når jeg endelig får litt fri.Går i ett om dagene med jobb,og da flyr tiden. Klem fra Kristin

 4. Ja dette så godt ut….skal jammen sann lage den til 17.mai…koselig med arvede kakeoppskrifter. Husker når jeg var mindre og mamma hadde besøk av nabokjerringer at jeg ofte fikk i oppdrag å skrive ned kakeoppskrifter så de kunne få med når de gikk hjem. Ha en fin kveld!!

 5. Hei og takk for koselig hilsen hos meg :)Denne kaka ser super deilig ut!!!Ikke umulig at jeg prøver denne i nær fremtid!

 6. Herlig kake – nammi!Takk for titten!!SmilKKann

 7. Å SUKK, så godt!!Å Nynette, nå går dietten adundas!Jeg må nok finne på en god grunn for å lage den, du!(…tiiihii, jeg er god til det..)Hvis jeg lager den uten å ha selskap…så….jeg syns jeg ser meg tur retur kjøleskapet med øynene klistret på tv…….Og bildet av den meget overvektige damen jeg hang på kjøleskapet til min egen skrekk og advarsel??Det hjalp ikke så mye, gitt….for HVER gang jeg så henne, sa jeg til meg selv…..»jeg har myyyyyyyyyyyyye å gå på før jeg blir så stor som deg!»….Bildet tjente altså motsatt hensikt….Denne sommeren må nok mine flagrende gevanter bli enda mer flagrende…..litt valkeskjul der og her!!Anyways….takk for oppskriften…..jeg må nok ha litt kjøkkenhjelp underveis….!!Klem klem

 8. …mmm..den så god ut….ja det er den rett utenfor Cannes..vi gleder oss..har aldri vært der før..så dette blir spennende….natti natt…

 9. Skulle gjerne hatt et stykke av den du…ser herlig ut:) Kanskje til helga..ikke lenge til det..hi hi..Klem!

 10. Denne kaka har eg virkelig lyst til å prøve. Den høres himmelsk ut. Kjenner nesten duften og smaken hit.Eg som er så glad i kaker :)Ha en fin dag min vennKlem

 11. Munnen løper i vann, hver gang jeg ser det bildet av kaka di. Livsfarlig bilde, rett og slett!Forrige gang du la det ut, endevente jeg både kjøleskap og matskap i en manisk jakt på noe søtt-fristende-godt og ehh… usunt.Lørdag skal jeg mote meg opp og lage den til min nieses konfirmasjon på søndag.Kanskje kaken jeg har med blir spist av og… til en forandring *rødme*Ha en fortsatt fin dag.Klem

 12. ),Olö,)l),lTittei! Håper du og dine kooooser dere med fru mor.Nå har jeg søkt medlemsskap i det gode selskap…Jeg håper de vil ha meg!Ha en strålende aften!Klem fra meg!

 13. Kopierer likeså godt oppskriften, jeg, og sender til min datter ( som er kokk 🙂 på mail, sammen med linken til din blogg !! Jeg skal dit 17. mai, og da er jeg spent på om hun har….. laget denne,hi-hi ! Tusen takk !Hilsen Lilleba på Rusk og Rask

 14. hei 🙂 utfordring til deg inne hos meg :)Klem M 🙂

 15. Nå står kaka di i kjøleskapet….. Håååååper den blir bra altså.Er litt skeptisk til mine bakekunnskaper nemlig!Vil den henge fast i papiret på fatet, siden det ikke er noe kakebunn på den?Og den kremen oppå….den er bare pisket litt lett sammen ikke sant?Arg, jeg er ingen kokk altså!

 16. Mmm, deilig kake! 😀

 17. Aaaa… jeg skal printe den ut. Tusen takk! =)Den ser bare helt herlig ut, kan hende jeg baker den til 17.mai. =)Nattaklem.

 18. Så koselig å få kommentar fra deg;) Jeg bor litt utenfor Bergen, på Askøy. Kjekt at du vil følge bloggen min 😉 Jeg følger deg også ;)Klem fra Maja og natta 😉

 19. Halloooooo Nynette!!Hvordan går det med besøket!!Her blåser det ute, men jeg skal snart ut og få litt trim!!Her kom det container i går, skulle kaste materialer fra uteplassen, men nabolaget fyllte den opp til randen..Kjedelig….jeg må jo neste få ting på plass til den 17….Ja ja. Nå er det helg, og dagens gjøremål er å få huset under kontroll……før Nytt på Nytt.Stor klem fra meg!!!

 20. Hei, skjekket inn en tur mellom slagene.Så kos at du har hatt besøk……og litt fri også!Du skulle sett meg før i dag, jeg har altså hoppet oppi kontaineren og dradd med meg et lite bord (med to skuffer!) …Det skal bli benk i gangen, dro sporenstreks til malingsbutikk og kjøpte beis! Du vet Mexico stilen? Det er litt sånn…..Jeg liker røffe ting jeg, altså…men den skal beises, få puter på toppen, og kurver under.Ellers i Interiørnytt, jeg har skrudd ned en settekasse….den satt langt inne, fordi alle småtingene var gaver gitt av barnehånd…..Men skal kjøkkenet males, så skal det males…..(Det visste jo ikke jeg før jeg begynte å blogge!)Nok om huset mitt!Kos deg videre under pleddet!Klem fra megPs….jeg håper at ingen så meg i kontaineren….

 21. Mmmm, den så rå god ut. Mulig det blit en slik en på 17 mai ja :)Takk for turen innom bloggen min.Ha en strålende helg.Klem

 22. Hei hei og god helg.Kaken din så jo bare herlig ut. Flott med tips til 17.mai og lignende. Kos deg masse med fridagene:)

 23. heia nanni, måtte bare hilse på og si at jeg har fått nytt navn på bloggen min.. 🙂 ikke etter eget ønske.. men, men 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Tanker

Det der lige kom forbi

Bedre Meg

Skriveliv, tiaratirsdager og sånt

Maj-Britt Aagaard

& spiselandslaget

Fru Jacobsen

Ikke perfekt, men alltid ekte!

Anne Brith

Skriveliv, tiaratirsdager og sånt

Lammelårtanker

- en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Business is Personal

På ledelse, kommunikasjon og annet som engasjerer meg - av Henriette Grønn

Studio Mothers: Life & Art

Meet your creative goals

%d bloggere liker dette: