Uncategorized

En liten prins i Monaco ~

God fredag alle sammen!
Ettersom jeg tusler hjemme med denne lungebetennelsen for tiden, har jeg mer tid til å skrive og skrivekløen er verre enn ellers… så derfor en liten historie i dag også. Heng med ;o)
*
Jeg har kommet på at jeg egentlig skriver lite om Frankrike, til tross for at jeg har tilknytning der gjennom at fru mor bor der og at ungene praktisk talt er vokst opp der i ferier. På bildet under her har jeg tatt bilde av en liten såpeskål jeg har liggende ved kjøkkenvasken og oppi ligger en deeeeilig olivensåpe. Jeg kjøpte dette sist jeg var hos mamma.
Men over til Monaco, som jo ikke er en del av Frankrike. Å være i Monaco, å dra til Monaco, å si man har vært i Monaco ~ kan nok høres litt blasert ut. Men i Monaco er det for det meste vanlige mennesker (de innfødte monegaskene) som jobber som deg og meg og holder hjulene igang. De er sjeldent dokumentert i de glaserte tabloider, gitt…
Og her kommer en liten selvopplevd hverdagshistorie om møtet med den lille prinsen på Cafe de Paris i Monaco:
*
Foto: eget (øverst), de to nederste er lånt fra nettet.
En deilig sommerdag var Nanni og familien og spiste is og drakk kaffe på ovennevnte sted. Is og kaffe koster ca det samme som is og kaffe koster på en litt finere Oslorestaurant. Småbarnsfamilier som oss har mao ikke råd til å gå dit plagsomt ofte. Ungene griste som unger gjør og de fire små underverkene så ut som barn bruker å gjøre etter en runde med diiiger is (som rant i sommervarmen). Den yngste så såpass ille ut (Nanni har ganske lav terskel etterhvert og er nesten på If you can´t beat them, join them – nivå..) at Nanni besluttet at toalett måtte oppsøkes før barnet griset til kelnere og andre mer velhavende gjester.
Nanni tok erfarent ungen under armen og med en eleganse av en annen verden (norsk med lave sandaler), tulset vi ned på toalettet. Der sto en annen mamma og gnikket på et vakkert lite barn med lyseblå Donaldson-skjorte. Mammaene smilte til hverandre. Nanni gnikket sånn passe smånorsk på de verste iskladdene, den andre mammaen gnikket frenetisk på det lille Donaldsonbarnet. Følgende samtale foregikk ca slik på engelsk:
Nanni: Jaja, de barna…
Vakker mamma med Donaldsonbarn: Ja, jeg mååå få ham ren …
Nanni: Men de blir jo skitne igjen umiddelbart (her kommer norsk standard inn...)…, men det er jo slik barn er, herlig, ikke sant.. Jeg har forresten fire av dem, så det er litt å vaske på (Nanni tror at småsnakk kan kurere det meste..)
VMMDB (vennlig, smilende): Åja, det er fire her også..
Nanni: Åååå, så koselig, du har fire du også?
VMMDB: Å nei, jeg er bare Nanny til denne lille….
Nanni: Og så tre til, men da har du litt å gjøre likevel! (aha…vi har funnet hverandre, vi har fire hver og vet hvor mye jobb det er…)
VNMDB: Å nei, de andre tre har hver sin andre Nanny….
Nanni: Hver sin Nanny, hvorfor det? (veldig norsk tankegang…)
VNMDB: Dette er lille prins ……. av …….. (Dubai? Saudi Arabia? Her falt Nanni ut) og da har mammaen en Nanny til hvert barn.
Nanni: (stum ~ sjeldent).
Vel, vi småsnakket litt til om Norge (vakkert-vakkert) og om livet og om forskjeller, Nanni var forlengst ferdig med overhaling av minste Nanniunge, mens Nanny skrubbet videre. To kvinner fra to kulturer, en Nanny og en Nanni, to barn fra to ulike verdener, en med stand-in-mamma, en med mamma,
en liten prins og ei lita prinesse….
Jeg har i ettertid tenkt på lilleprinsen og jeg håper han er lykkelig. Den lille prinsessa er ihvertfall det…
God helg til dere alle der ute i kongeriket!

26 kommentarer på “En liten prins i Monaco ~

 1. Hei,Takk for koselig hilsen!! For en koselig blogg du har, og for en historie!!!!! Tror nok jeg også hadde blitt stum der ja, syntes synd på denne lille prinsen, det kan ikke være bare bare….. Ha en fortsatt fin dag videre!

 2. Åhh for en nydelig og artig historie! For ikke å snakke om opplevelse for deg, gøy at du deler denmed oss her på bloggen!Ha en fin fredag og god bedring videreKlem Lenemora

 3. Hei, nå har jeg lest noen av historiene dine, og jeg trekker på smilebåndet hver gang. Du skriver så godt. Har blitt fast takst å kikke innom bloggen din. :o) Liv H.S.

 4. Kjære deg!Deilig historie og en morsom pen! Ikke rart at det er mange som liker å lese bloggen din. For oss som har gleden av å kjenne deg i «levende live» må jeg bedyre at Nanni er 100 ganger morsommere og mer slagferdig over kaffekoppen (hvem skulle ha trodd at det var mulig!) Jeg savner deg og kaffekoppene! (Selv om jeg flittig benytter din kopp som du etterlot deg på din gamle arbeidsplass – bare for å få en liten mimrestund…) Med ønske om god bedring og en oppfordring til å fortsette å skrive om hverdagens små og store hendelser.Glad i deg!Ann-Kristin

 5. AK, mylove ~har jeg glemt koppen min? Hvilken..? Jeg har jo noen… SÅ godt du bruker den!!Savner deg også…(hulk…), vi må treffes snart, jeg skal bare hoste ferdig.Glad i deg, masse.Nanniklem Det mååå nevnes at AK er gift med en av verdens morsomste menn…historiene er utallige…nå kom jeg på at jeg kan skrive om Hendelsen… 😉

 6. Liv, tusen takk for gode ord!!Det er sååå oppmuntrende!Klem til deg!

 7. Du er et oppkomme av en historieforteller ! Nesten så jeg var der og opplevde det ved selvsyn 🙂 :)Beste hilsen Lilleba på Rusk og Rask

 8. Hei på deg! Så koselig at du besøker bloggen min, og at du la igjen en hilsen. Tror ikke jeg har vært på besøk her enda, men det syns jeg var veldig koselig. Håper du får en herlig helg! 🙂

 9. Hei Nanni ;)Så koselig og morsom blogg du har 🙂 Masse fine bilder og historier ;)Hvis du vil bestille bladet er det fint om du sender meg en mail så jeg kan sende deg kontonr.Bladet er dansk,det er damene bak Jeanne d`Arc living som gir ut bladet.Ha ei strålende helg og håper du føler deg bedre!!!Klem til deg ;)Anne***

 10. *smiler bredt*Fantastisk historie. Her kommer talegaven din virkelig til sin rett, synes jeg;)Du er suveren på området, dæææt møst ai sei….Takk for at du deler.Klemmer.

 11. He he en helt hærlig historie du ;DBare koselig å titte innom vesla sin blogg. Har jo et par jentefugleunger selv så ;)Huff ja jeg håper at du snart er frisk igjen og slit deg nå ikke ut helt med en gang. Kroppen din trenger hvile (sier fuglemoren og vifter med pekefingeren…!) ;)Sender masse god energi og nye krefter til deg ;)Ha en flott helg og… gratulerer snart med dagen?? 😉

 12. Heisan…så du har kost deg med å mimre litt i dag…også moro at du deler det med oss…. herlig historie du forteller…Så kjekt å ha en mor i Frankrike da… et sted å reise til mener jeg.. sävner henne sikkert til dagen..Nå er det helg for denne fruen…etter en slitsom uke… Nå skal det slappes av og nytes…bare solen kunne stukke frem nå…Nyt helgen vennen…Klem Kerstin

 13. Du kunne jo spurt om dere kunne byttet? Må bare innrømme at jeg ikke hadde sagt nei takk til en Nanny i ny og ne…eller en vaskedame, eller en viduspusser med egen lift, en gartner kunne jeg også ha tenkt meg, for ikke å snakke om en personlig trener..hhaha. kjempeartig historie..skjønner at det er i Monaco det skjer.

 14. Hei! Takk for hyggelig hilsen:) Så koselig blogg du har!!!Ha en fiiiin helg!Klem Anette:)

 15. Hei Nanette!!!!Jeg måtte «spare» innlegget til jeg hadde laget kaffe…Sånn at jeg kunne kose meg SKIKKELIG!Krøllet meg opp under pleddet (litt kaldt i dag) og nikoste meg gjennom hele historien.Det er sånne opplevelser man husker fra reiser! (..sightseeing dvd kan vi se når vi kommer hjem.) (..du vet hvor jeg jobber..:)15 år senere, og jeg har enda ikke sett disse dvd`ene….kremt….men tenk på alt annet jeg har sett!Du har sikkert mange gode minner fra Frankrike. Håper noen kommmer på blogg!:DGleder meg til å høre om Hendelsen!!Jeg smiler også fordi vi tenker så likt!!!Samme humor og måte å betrakte ting på. Selv om du er N og jeg er S, og øst og vest.:DEllers var jeg inne på Bloggurat nå nettopp, men fant ikke ut av det. Trykket på noe, men skjønte ingenting av det. Har du hørt om den siden?Det er ikke at jeg ikke er begavet, men bare at jeg har så mye annet jeg trenger intelligensen min til akkurat nå!!!NÅ er det fredagskveld, jeg tar en aldri så liten bloggepause…..har planer i kveld.Kooooooooooos deg!!!Klem klem!

 16. koselig liten historie du deler med oss.. stakar lillegutt.. alt for å bevare det ytre, og deres navn og rykte.. tenker ofte tanken du tenkte der.. håper han har det godt i dag og at dette var en engangshendelse 🙂 (noe som det garantert ikke var)..håper at du har det fint og at du er på bedringens vei 🙂 klem fra en mindre prippen mamma 🙂

 17. Frankrike er et land jeg aldri har vært i,det måtte vært en opplevelse med alt en har lest om i blader o.l. Var en flott historie du forteller,ler litt med tanke på styret rundt isflekker o.l. På den andre siden må jeg si at jeg syns virkelig synd på denne lille gutten.De har mye de skal leve opp til.Lurer igrunnen på hvordan denne gutten egentlig har det?! God bedringsklem 🙂

 18. Virkelig søt historie.Riktig fin helg til deg vennen!Klem

 19. Du! Jeg glemte å si god bedring til både deg og dine søte små!Innom i nettbanken, og da måtte jeg bare innom…Hvordan skal dette gå!:D!!!

 20. Takk for koselig hilsen hos meg og takk for at du delte denne søte historien med oss 🙂 🙂 Du har en veldig fin blogg som jeg besøker igjen!Klem fra Maia

 21. Herleg kåseristil på det du skriv, og med tema som treff mange, ser eg. Ha ei fin helg!

 22. God historie!! Ha en fin lørdagskveld!! Klem-Mia

 23. Morsomt å lese.Ha en fin søndag:)

 24. Hei snupp!Er du bedre!?Bekymret for deg min venn!!Jeg sto med pakken din i hånden i kø på post i butikk i går, men fikk en telefon av mine foreldre i Frankrike (på sykkeltur), og måtte slippe alt i hendene og løpe!Akutt stress situasjon, løpe hjem, ringe, trekke i tråder, du vet jo hvor jeg jobber….til slutt når problemer var løst, var butikkene stengt, jeg hadde mistet en kaffeavtale med en venn, og middagen ble alt for forsinket…Sånn kan det gå…Så da ble det heller ingen tur på byn med jentene…var helt ferdig….etter kav og mas!!Jeg skrev et innlegg sent i går da jeg kom hjem fra tur, og våknet i dag og tenkte, GUD hva har jeg gjort! Bloggen skulle jo bare være et morsomt sted, har jeg utlevert for mye av meg selv?! Men…så tenkte jeg bare å la det stå. Alle kan relatere til sorg. Og det å miste noen alt for tidlig.Ønsker deg en fin søndag, håper alt er vel med deg og dine barn, stakkars dere med så mye sykdom i hus!Klem fra meg!

 25. Eg tog an, og ikke tvil om det der med dybde..Jeg er litt off blogg modus denne helgen også. Mye styr og stell!!Men så detter jeg innom hvis jeg tar en kaffepause. Eller ti!:D!!!Jeg gleder meg til å se trillebåren din!Jeg må få ordnet med kamera til uken, sånn at jeg får dele litt bilder fra min verden også!Hvis huset mitt hadde blitt blogget i dag, hadde jeg nok blitt kastet på hodet ut fra NIB!!Tiiihiii!Haug på alle flater, sånn er det med å pusse opp kjøkkenet…og de veggene som skal males…huff…det er stress når kjøkkenet er tømt, å lage mat er som å være med på Robinson, sa min lille venn til meg!Nå skal jeg ut og gå tur!!Alene!!Stor klem fra meg, som er glad for deg også!

 26. Hvilken historie! Sitter og ler for meg selv 🙂 God skrevet Nanni!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Tanker

Det der lige kom forbi

Bedre Meg

Skriveliv, tiaratirsdager og sånt

Maj-Britt Aagaard

& spiselandslaget

Fru Jacobsen

Ikke perfekt, men alltid ekte!

Anne Brith

Skriveliv, tiaratirsdager og sånt

Lammelårtanker

- en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Business is Personal

På ledelse, kommunikasjon og annet som engasjerer meg - av Henriette Grønn

Studio Mothers: Life & Art

Meet your creative goals

%d bloggere liker dette: