Uncategorized

Plus ca change, plus c´est la meme chose ~ og denne gangen går utfordringen til ~

~
Nanni har blitt memet!

Uten at hun vet hva det er… Men denslags pirrer bare pedagogen. Så Nanni brukte google

oversetter og nettet og fant ut følgende (som egentlig ikke først ga en helhetlig mening i forhold til innleggets innhold, noe som Nanni egentlig ønsket, da Nanni liker at ting liksom nøstes opp til en ny eller gammel sannhet som alle kan nikke megetsigende til).

Google oversetter sa:

La meme = (det) samme ~

Etiketten på logoen viser extrait d´absinthe og det betyr malurt pakke ~

Litt ukult det siste, på en måte…

En annen forklaring er slik:

Main Entry: plus ça change, plus c’est la même chose Pronunciation: \plue-sä-shäⁿzh plue-se-lä-mem-shōz\ Function: foreign term Etymology: French :

the more that changes, the more it’s the same thing —often shortened to plus ça change ~

Nannimannen mener drikken på utvalgt logo er noe grønt urtegreier (jepp!) og som god Nannimann som han er fant han følgende på Wikipedia (for spesielt interesserte):

AbsintheFrom Wikipedia, the free encyclopediaJump to: navigation, search A reservoir glass filled with a naturally colored verte, next to an absinthe spoon.Absinthe is historically described as a distilled, highly alcoholic (45%–74% ABV) beverage.[1][2][3][4] It is an anise-flavored spirit derived from herbs, including the flowers and leaves of the herb Artemisia absinthium, commonly referred to as «grande wormwood». Absinthe traditionally has a natural green color but can also be colorless. It is commonly referred to in historical literature as «la fée verte» (the Green Fairy).Although it is sometimes mistakenly called a liqueur, absinthe was not bottled with added sugar and is therefore classified as a spirit.[5] Absinthe is unusual among spirits in that it is bottled at a very high proof but is normally diluted with water when drunk.Absinthe originated in the canton of Neuchâtel in Switzerland. It achieved great popularity as an alcoholic drink in late 19th- and early 20th-century France, particularly among Parisian artists and writers. Due in part to its association with bohemian culture, absinthe was opposed by social conservatives and prohibitionists. Charles Baudelaire, Paul Verlaine, Arthur Rimbaud, Henri de Toulouse-Lautrec, Vincent van Gogh, Oscar Wilde, Aleister Crowley, and Alfred Jarry were all notorious ‘bad men’ of that day who were (or were thought to be) devotees of the Green Fairy.[6]Absinthe was portrayed as a dangerously addictive psychoactive drug.[7] The chemical thujone, present in small quantities, was singled out and blamed for its alleged harmful effects. By 1915, absinthe had been banned in the United States and in most European countries except the United Kingdom, Sweden, Spain, Portugal, Denmark and the Austro-Hungarian Empire. Although absinthe was vilified, no evidence has shown it to be any more dangerous than ordinary spirit. Its psychoactive properties, apart from those of alcohol, have been much exaggerated.[7]A revival of absinthe began in the 1990s, when countries in the European Union began to reauthorize its manufacture and sale. As of February 2008, nearly 200 brands of absinthe were being produced in a dozen countries, most notably in France, Switzerland, Spain, and the Czech Republic.[8] Commercial distillation of absinthe in the United States resumed in 2007.[9]sinthe.

Eller som Nannimannen sa: noe grønt urtegreier.

Og her i Bloglandia har dette da blitt en slags quiz (forstå det den som kan og Nannis tolkning blir da at noen har lagt urteekstraktlogoen til fordi det står La meme der og spørsmålene som skal gå rundt er jo de samme, så herved ;o)

~

~

* Hva er du opptatt av for tiden? Det vanlige, unger, hjem, familie, jobb, livets små og store utfordringer.

*Hva har du på deg i dag? Rosa topp og smårutete bukse (verrrry sweet...)

* Hva skal du spise til middag? Det vet jeg ikke, Nanni har barnefri og spiser egentlig sjokolade til middag her og nå…

* Hva vil du gjerne lære deg? Mer av livet, mer klokskap, se livet fra ulike vinkler og perspektiver i større grad (skarp kontrast til sjokolademiddag, det burde stå: lære å lage sunn middag hver dag uansett..)

* Hva hører du på akkurat nå? Den merkverdige sangen som hele tiden synges på fotballkamper, et slags messende mannskor…Nannimannen ser fotball.

* Hva er ditt favorittvær? Mild sommervind og sol.

* Hva er ditt mest utfordrende mål akkurat nå? Bestemme meg for en del ting i livet som sikkert blir bloggifisert etterhvert.

* Hva syntes du om den personen som tagget deg? Ralfefarfar og Forførende farger (se roll) er bloggere jeg liker å snakke med og som jeg setter stor pris på i deres kunnskap, humor, tilbakemeldinger…

* Hvis du kunne fått et hus ferdig innredet hvor som helst i verden – hvor skulle det ha vært? I Provence med havutsikt.

*Hva ville du gjerne hatt akkurat nå? Massasje, men det får jeg innimellom her, så.. :o)

* Hva vil du gjerne bli kvitt? * Noen kilo… (sjokolademiddag….!!!!!!)

Hvis du kunne dratt hvor som helst i verden den nærmeste timen, hvor ville du da dratt? * Til huset mitt i Provence, se spørsmål over.

Hvilket språk vil du lære? Fransk bedre, praktisk med hus i Provence.

* Hva ser du etter i en venn? Humor, integritet, trofasthet.

* Hvem vil du gjerne møte? Nannimannen støtt og stadig, nårsomhelst og hvorsomhelst..

*Hva slags musikk liker du? Mangt og meget fra Buddah Bar via Anastacia til Silje Nergaard.

* Hva er favorittplagget i klesskapet ditt? Beige småromantiske plagg fra Indiska, litt lag på lag.

* Hva er drømmejobben? Jeg har det egentlig bra som pedagog og spesialpedagog..

*Har du noen favorittmodeller? Nei, men er glad for modeller som ser ut som mennesker (dvs med former pga sjokoladespising til middag).

*Hvis du hadde hatt 1000 kr akkurat nå, hva vill du brukt dem på? Jeg har nesten 1000 kroner akkurat nå (pga deilig veske innkjøpt) og resten skal gå til Kjole Utsett På Søt Butikk

* Beskriv stilen din? Klassisk, romantisk, kvinnelig småbohem..

* Hva er det siste motebladet du kjøpte? Jeg fikk en drøss camille av en venninne, men sist kjøpte…? Det går i bøker eller interiørblader..

* Den siste CD`en du kjøpte? Husker ikke….

*Hva vil du akkurat nå? Spise ferdig sjokolademiddagen, ta en runde i Bloglandia og bare nyte roen i huset….

Utfordringen sender jeg videre til

Dreamgirl i Sweeter Living

og et helt nytt bekjentskap

og min en av mine eldste bloggevenner

Kristin i Kristin´s hjem.

~Love-love-love~

23 kommentarer på “Plus ca change, plus c´est la meme chose ~ og denne gangen går utfordringen til ~

 1. Oj…..det var et laaaaaaaaaangt innlegg!!!Veldig koselig, så for noen deilige middagsplaner!Afrodisikum……..!Du er nå så skjønn atte!!Jeg lurte også fælt på hva Meme var for noe….kan jo ikke signere på hva som helst…tiihiii…har jo også fått denne her..Synes det var mange spørsmål, har ikke tenkt å komme med så VELDIG seriøse svar….og har ikke sjangs til å legge ut mitt innlegg i dag…Akkurat nå må jeg bort fra skjermen…..den kaffepausen ble laaaang,gitt….det er jo så mange nettbutikker å blakke seg i …..Min logikk er jo at jeg «ikke har handlet noe» så lenge jeg ikke har vært ute av huset…Så det så!!Kos deg med mann og sjokolade…Klem klem

 2. Ps!Vi skrev visst til hverandre samtidig!Tiiihiiiii!!!Jeg er allerede ute som følger av butikken din, jeg….alt nytt er gøy!!Hva skal du selge?Jeg har tenkt det samme…..du vet alle disse amerikanske småmøblene og quilt`sene som hører til en epoke som er slutt. Det er jo ting som meg og min elskede New York City boy kjøpte sammen på landsbygda i USA….på våre road trips……Jeg vet jo at han ville blitt SNYDENS fornærmet av at jeg kvitter meg med vår historie, men er det slutt, så er det slutt…Blog shop here I come!!Klem!

 3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

 4. Ja, du vet…..han og jeg så verden med samme bohemske øyne…og var hjertens enige om at ting har sjel….så da er det jo selvfølgelig mye som blir med meg videre, og som blir med han videre……..Samtidig så er det viktig for meg å gjøre plass til nye ting i livet mitt….både av de matrielle og åndelige saker……og KJÆRLIGHET!!!!!!!!!MASSER av kjærlighet vil jeg ha…..Og da helst av samme mann……men alt duger!!Tiiiiiiiiiiiiiiiihiiiiiiiiiiiiiiii!!!!Nå skal jeg en kjøretur, det ryktes på blogg at Plantasjen har fine bilder…..og jeg har handleABSTINENS….tross nettbutikker…Til min overordnede, som jeg jobber for, lager mat og vasker klær til, har jeg sagt at jeg skal ut etter tannkrem. (GYLDIG grunn en søndag).Han har nemlig begynt å legge merke til alt jeg drar med meg hjem!Kooooooooooos deg i dag!!!!Klem!

 5. Hei hei!Herlig å lære deg bedre å kjenne:)Håper du koser deg masse der hjemme med barnefri og sjokolademiddag:)Mange klemmer fra meg

 6. Å, det høres ut som om du har hatt en herlig helg!!! Sjokolade til middag *drømme*… Vel, jeg må unngå den. Prøver å bli flink til å gå til jobb.. hm.. Her har det også vært ei bra helg. Har vært bytur med litt shopping, og god middag til Miss Marple på tv. Jeg har litt sansen for den typen krim :o) Nå sitter jeg her med tre rettebunker 😦 Usj, det er godt det går mot ferie! Memet ja, jeg må si det er mye jeg ikke har oppdaget ennå her ute. Koselig å vite litt mer om deg da :o) Håper kvelden din blir fredelig og god!Klem fra meg..

 7. Oi, da ! Memet.. måtte jo titte inn og se hva det var for noe, …. noe alkoholholdige greier verre enn sprit, synes jeg å forstå. Kunne vært spennende å prøvesmakt, hi-hi !

 8. Ai, ai ai… DET var et langt innlegg ;-)Men du, den absinten bør du holde deg langt unna. Det var jo det de bohemske kunstnerne drakk og ble både fysisk (leverknekker) og psykisk syke av. Artemisia absinthium også kalt absintmalurt er en kjedelig urte i en stoor familie med både himmelske skjønnheter og ekle slemminger. (Burot er en god representant for de siste, men den har sine positive egenskaper den også 😉 Av de pene innen slekten kan nevnes Artemisia smithiana nana alba. Har du et tørt og solrikt bed, anbefales den på det varmeste. (En sølvfarget kulevoksende skjønnhet med finflikede blader) Uff, glemmer meg helt bort når det kommer til planter og urter 😉 Vi har alle våre svakheter…Ved litt nærmere ettertanke kom jeg på at absint ble forbudt. Men nå er vist det skumle virkestoffet fjernet. Husker vi drakk dette i Tjekkia. Sterke greier! Tror den holt 80 %Sjokolade, ja. Mums for den avhengige!Jeg har innført sjokolade i det daglige kostholdet. Det er kanskje slemt av meg å skrive dette, men jeg er vist ikke helt som alle andre. (Jeg sliter noe voldsomt med å holde vekten. Oppe. Har rast ned 35 kg siden i høst, og jeg var ikke tykk akurat da heller…)Det var virkelig hyggelig å lære litt mere om deg som person også, Nanni! (Jeg ga utfordringen til de 2 personene jeg gjærne ville vite litt mere om, så ja,- det lå en tanke bak valget)Det høres ut for at du har brukt søndagen på en fornuftig måte ;-)Avslappning med god mat og drikke er helsebringende! (Håper du har blitt helt frisk igjen!!!)Klem klem klem

 9. Nå har jeg lest og lært..det der med absinten visste jeg fra før….av bitter erfaring- så nå sitter jeg her med knekt lever…sukk…det skal ikke være enkelt å drive med tull og tøys…så er det litt av noen kommentarer du får…hvis m skal være så hemmelighetsfull..hvorfor avslører hun så mye i kommentarfeltene..bare lurer..hihi..skal du åpne butikk? Er det det du driver og skal bestemme deg for..hmhm..sjokolade til middag? Ja hvorfor ikke- en sikker vinner på ethvert middagsbord det.. namnam..Når det gjelder gardinene..så henger de- midlertig- på vårt rom..der er det ikke så veldig pent..noe som betyr at jeg må shine og style og vente på riktig fotolys…før jeg kan ta bilder….så det blir nok ikke med det første…men engang til uka..sikkert..så det jeg vil frem til er; det blir kanskje du som kommer meg i forkjøpet med å vise frem sømmer…Ha en fortreffelig aften…det blir vel sjokkis til kvelds også, formoder jeg?

 10. Oj dette var langt …husker jo ikke helt hva som sto i begynnelsen..sliter med hukommelsen…:O=)Ble veldig opptatt av svarene og spørsmålene jeg…så moro å lese mer om deg… Sjokolade moiddag ja. ..godt med sjokolade, men ikke når man er middagssulten.. Hiihi…Ønsker deg en herlig uke.. Klemmer fra Kerstin

 11. Gøy utfordring! Kjekt å bli litt bedre «kjent» med deg:)Klem

 12. Nei det er ikke enkelt å drive med TULL & TØYS..når folk faktisk tar ting så seriøst at de tror man har herjet vilt som bohem…og vært en sentral skikkelse i absinth-miljøet i norge..og av den tulle&tøyse grunn har «knekt»lever…hihihi..men det var jo dramatisk for deg med din..og jeg er helt enig i at det er dramatisk når sentrale organer ikke funker- for det påvirker jo hele kroppen…men min lever er ok..såvidt jeg vet..hodet derimot- se det er en helt annen sak…

 13. Ja denne memen raser rundt i blogglandia og man utfordres og man utfordrer. Gøy å bli kjent med deg. Sjokolade-abstinensen kjenner jeg igjen. Men prøver hardnakket å bekjempe suget. Av og til er jeg svak og gir etter, mens jeg faktisk kan motstå den enkelte dager ;-)Klem fra Marit

 14. Nei nå måtte jeg inn hit igjen..kom jo på en ting etter jeg leste det siste du skrev om fine verdier…jeg har jo også hatt en type betennelse..hadde jo kyssesyke..og da måtte jeg måle noe greier for å følge med på levra..og så var det noe med milten…må vel si at jeg ikke dveler med fortiden- når jeg nesten glemmer dens eksistens…

 15. Hej Nanni, tack för did titt hos mig, jag kommer tillbaka till dig flera ggr och tittar vad du har för dig.Kram på dig/Ingela.

 16. Var koselig å lese litt om deg :)Da kjenner eg det litt betre.HA ein fin dag!!Klem

 17. Hei Nanette!!Jeg har fått en overraskende stor pengegave, til klær, fra verdens SKJØNNESTE venninne….hun ville at jeg skulle kjøpe klær til meg selv…..og så sitter jeg her og IKKE er i shopping humør….noe som er høyst uvanlig, og som sikkert må medisineres! Min bestis (han som ligner Christian Ødegård) venter på cafè i byn, og der venter han forgjeves..I`m NOT in the mood…..stått opp med feile føtter. Det er så mye på alle bauger og kanter….og sofaen tar så godt vare på meg i dag…sliter vel snart ut pysjamasbuksen min…Hjertesukk fra meg….Må nok ta den Memingen senere, ellers blir det bare negative svar.Det skulle tatt seg ut!!Ha en fin dag!!!!!!Klem klem

 18. Hei på deg ! Der vae meme nådd deg og ser jeg. hihi, Det var i utgangspunktet en utfordring skrevet på engelsk som Frk. Makeløs rappet og oversatte til norsk. Siden utfordret hun meg. Ilustrasjonen er nok tilfeldig, men ganske riktig en gammel etikett på absintdrikken.Meme betyr kort og godt noe som farer fort fra person til person på nettet, og på it-språket uttales det: /miːm/, meemMange ord og fraser en skal forholde seg til på internett, det er siikert og visst.Du får hilse mannen og si at han hadde all grunn til å deppe pga konserten, den var helt topp og jeg er utrolig glad for at jeg var der!Ha en fin dag.Kle,m

 19. Hmm, har hørt om den mystiske urtedrikken som står omtalt over og som verdens kjente kunstrnere inntok for å komme i den rette kreative stemningen…..den var nok ganske sterk, ja….ihvertfall kan man komme til å tro det når man tar en titt på Van Gogh's litt mørke periode….Ha en fin uke, har du forrseten startet butikk?Skal ta en titt innom, så det akkurat idet jeg trykket på «nannis verden» da jeg var inne på profilen din istad – så spennende, da…Klem Lenemora

 20. Hahaha, nok et herlig innlegg av en litt nysgjerrig og forskende Nanni 🙂 Nå er jeg blitt sjuk, men, langt ifra like «dødssyk» som du var 🙂 forkjølt, vond hals og feber! Hvordan er formen din? Håper at du er frisk nå 🙂 Jeg har ikke blogget på noen dager nå.. litt rar følelse, sitter liksom med litt dårlig samvittighet for at jeg ikke er innom dere og legger ut innlegg 🙂 rart det der altså 🙂 men, slik er det med mennesker som gir inntrykk tror jeg.. På søndag kom den nydeligste duken hjem til meg, skal legge ut bilder 🙂 i tillegg fikk jeg grytkluter og kjøkkenkluter! De var virkelig fine 🙂 gled deg til duken din er ferdig, mamma mangler det ene grønne stoffet. Men, skal få det i hus en av de nærmeste dagene 🙂 det må nemmelig kjøpes i Trondheim :)Ha en nydelig junidag, Nannimor :)klem Lisa

 21. Halloooooo Nanette….Svingte innom for å ønske deg en fiiiiin dag!!!!Så du at jeg fikk en kommentar på hva MEME var for no? Liker din tolkning best, jeg, men det går vel ut på det samme.Jeg har fremdeles ikke tiden til å få ut et innlegg…får nesten dårlig samvittighet når jeg får e-poster om jeg ikke skal skrive noe snart…….jeg minner meg selv om igjen og om igjen at blogg skal være morsomt!!Nå er det husarbeid, lang tur med Ipodden, og helst tid til shopping!!! Må pynte meg for Bruce i morgen.Hvordan har du det snupp!!!!Klem!

 22. Hei min venn…..online igjen…..tenkte å få unna den derre Meme`n over kaffekoppen, må nok parkere pc`en etter det…..pliktene kaller!!(De måtte rope HØYT!!)Bloggmania var et GODT ord for det, en gøy diagnose så lenge den blir holdt litt i sjakk!!Stakkars deg som ikke er helt i form enda….huff og huff….100, ja….det var rart….glad….men…Easy come, easy go, vet du….Har du hørt uttrykket «Be good to the people you meet on your way UP, because you are going to meet the same people on your way DOWN!»Er på blogg så lenge det gir meg (og andre) noe positivt, så jeg er flyktig….kanskje….klem!

 23. Ja, Nanette, du vet, vi må fokuserer på selve livet…….og bloggen er en syssel som skal være hyggelig og avkoblende… ikke noe annet……Gleder meg til nattbord…men du!!! Husk å ta det rooooolig og bli frisk!!!! Parkèr pc`en når du må!!Jeg er glad jeg har deg, «her inne», vi er virkelig på samme bølgelengde!!!Nå skal denne skrekkøglen (det er dagens selvbilde) ut på tur. Kampen mot valkene fortsetter…..På med Ipod`en, og dagdrømme!!!!!(…og ikke kjøpe sjokolade på vei hjem…)Ps. Akvariet?Klem.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Tanker

Det der lige kom forbi

Bedre Meg

Skriveliv, tiaratirsdager og sånt

Maj-Britt Aagaard

& spiselandslaget

Fru Jacobsen

Ikke perfekt, men alltid ekte!

Anne Brith

Skriveliv, tiaratirsdager og sånt

Lammelårtanker

- en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Business is Personal

På ledelse, kommunikasjon og annet som engasjerer meg - av Henriette Grønn

Studio Mothers: Life & Art

Meet your creative goals

%d bloggere liker dette: