Uncategorized

Havreflarn !

 ~
For noen dager siden fikk jeg boka Lenemora´s kjøkken i posten, den har jeg kost meg med i flere dager, en varm og lun bok i ekte bloggstil. Jeg anbefaler et besøk på siden til Lenemora, dere finner henne på bloggrollen min, boka kan kjøpes via siden hennes ~
Videre er det her et lite glimt av min kokebok, men den er bare for husbruk *smiler* .. Det har blitt en slags scrapbook, der jeg samler oppskrifter, vakre bilder, tanker fra hverdagen osv. I denne boka er det også oppskrift på helt herlige havreflarn og herved deles oppskriften med dere:
150 gram meierismør ~smeltet
280 gram sukker
140 gram havregryn 
2 ss hvetemel
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
2 egg
Smelt smør i en kjele, ha over sukkeret og la det begynne å smelte i smøret. Bland inn havregryn. Vend deretter inn mel, bakepulver og vaniljesukker. Rør forsiktig inn eggene til slutt. Lag topper av ca 1/2 – 3/4 dels teskje røre. Pass på å ha god avstand mellom toppene, for de flyter godt utover når kakene stekes. Stek kakene på 175 grader til de blir gyldne (tar ikke lang tid).
Enkle og rågode småkaker!
~

22 kommentarer på “Havreflarn !

 1. hei.så koselig at du har boken til Lene,min gode søte venninne det, blitt kjent pga blogg,å bor ikke langt fra hverandre, flott oppskrift du deler,ser ut som din kokebok er kjempe koselig.ønsker deg en nydelig helg. klem fra sylvia

 2. Nam høres goe ut disse her…er ikke så mye baking her…venter på mamsen som kommer fredag meg goe saker i kofferten:)ha en kos kveldeddaKlemmer

 3. Hei,Nanni.Havreflarn er nam,nam. Har bakt litt,men alt er gitt bort.Ønsker deg en fin adventstid.Klem

 4. Hei. Havreflarn er både godt og enkelt å lage. De står ikke på lista iår, men nå ble jeg litt fristet alikevel. Får se hva jeg får tid til. Flott bok fra Lenemora.Kos deg i førjulstiden.Klemmer fra Ann<3

 5. Havreflarn hører julen til, takk for oppskrift, tenker at jeg prøver den 😉 takk for god reklame….God helg videre!Klem Lenemora

 6. MMm Dette er veldig godt :O) –Takk for oppskrift denne hørtes enkel ut ——Ha ei fin førjulstid ;D

 7. Havreflarn er kjempe godt! Jeg har aldri lagd det selv.Men kanskje jeg skal prøve meg på din oppskrift :).Takk for at du deler den iallefall.Jeg ønsker deg en hyggelig adventstid.Klem

 8. God kveld 🙂 Havreflarn er jo så godt! Jeg har aldri laget det selv, men kanskje jeg skal prøve denne oppskriften! Hyggelig at du tittet innom og la igjen en kommentar hos meg -så fikk jeg mulighet til å kikke innom hos deg 🙂 Ønsker deg en god natt!

 9. Herleg!Desse må prøvast..Adventsklem♥

 10. Det er jo sågodt,hadde liksom glemt den sorten litt…så takk!!klem♥

 11. Havreflan MED sjokolade er nam og jul. 😉 Håper dere har en fin søndagskveld!

 12. Hei!Anbefaler bakepapir til havreflarn. Ellers må du skrape smuler av platen (snakker av erfaring).

 13. Som du frister- jeg har glemt om jeg noengang har laget havreflarn- synes ikke de man kjøper i butikken er så gode- men dette var andre saker- og jeg regner med at havregrynene fjerner alt av kalorier- dette er uansett ikke tiden for å telle dem;) Jeg må ikke ha syv slag, men noen blir det vel her også. Håper du får ei fin uke- tenk alt mandag igjen!!

 14. Siw-Hege, bakepapir er en selvfølge :), men disse er uansett såpass fete (sukk) at de løsner greit 🙂

 15. Hei NanniSå koselig at du lag igjen en kommentar, og at du likte bloggen min ♥ Koselig hos deg også, så jeg legger meg til som følger hos deg også. Takk for oppskrift som du deler, vet ikke om jeg får til å bake noe særlig før jul – men skal notere meg ned denne oppskriften til senere 🙂 Ønsker deg en fortsatt fin adventstid, stor klem fra Mette

 16. Hmmmm…oppskriften er herved notert. Jasså du har go`tid midt i rettingen ..hi-hi. Ja du kan nok kunsten med å ha flere «boller»i luften du…Ønsker deg og dine fortsatt en fin førjulstid.Varm klem fra meg noen kilometer unna

 17. Mmmmm! 🙂 Og du sier at du kan «kjenne» smakene i det jeg skriver, jeg fikk i alle fall vann i munnen av disse godsakene! :)Klem! 🙂

 18. Mmmm dette så deilig ut ! lenge siden jeg har laget slike, så kanskje burde jeg prøve :-9Ønsker deg en fiiin uke !Klem, Nostalgia

 19. jeg elsker havreflarn , men har aldri prøvd å bake de selv :-)kanskje jeg prøver de nå :-)Ha en fin førjulstid 🙂

 20. Havreflarn ja…det bakte jeg sammen med mine jenter da de var små…nå baker dem selv 🙂 Det ser ut som dere koser dere i førjulstiden. Det ER koselig å sette ut litt mere pynt etterhvert som adventstiden skrider hen. DA blir det kos og ro over ting synes jeg. Koselig å stikke innom deg 🙂 OG tusen takk for besøket hos meg. Det satte jeg pris på. Ha en fiiiin uke. Klemmer Merethe

 21. Beste julekaka :)Klem Anette 🙂

 22. Sannsynligvis er det svært velsmakende. Takk for bra post.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Tanker

Det der lige kom forbi

Bedre Meg

Skriveliv, tiaratirsdager og sånt

Maj-Britt Aagaard

& spiselandslaget

Fru Jacobsen

Ikke perfekt, men alltid ekte!

Anne Brith

Skriveliv, tiaratirsdager og sånt

Lammelårtanker

- en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Business is Personal

På ledelse, kommunikasjon og annet som engasjerer meg - av Henriette Grønn

Studio Mothers: Life & Art

Meet your creative goals

%d bloggere liker dette: