Uncategorized

Mindfulness

Iblant krever livet så til de grader sin kvinne og slik har det vært for meg de siste månedene. Noen vet hvorfor, andre ikke. Uansett … selvom livet stopper opp og fundamentet man trodde man sto trygt på, blir borte, fortsetter livet ubønnhørlig. Regningene fortsetter å komme, dagene kommer, det er sol, det er regn, bilen må på eu-kontroll og så videre. Man kan bli stresset av mindre.
For en tid tilbake var jeg så heldig å få møte Eli Rygg sammen med noen andre mammaer. Hun ga oss en innføring i Mindfulness, en teknikk som har hjulpet henne i ulike livssituasjoner. Bare kjenn på ordet, mindfulness, er det ikke deilig? Samlende og med dyp … Mindfulness handler om å bli oppmerksom på sine egne tanker, følelser og adferd. Det handler om å kunne håndtere alle inntrykk vi er omgitt av til daglig uten å bli stresset, men heller være tilstede i øyeblikket.
Det tar tid å lære kroppen (og seg selv) dette, men hvorfor ikke bruke sommeren til sitt eget beste?
Herved legger jeg inn noen tips innimellom som jeg har lest og lært (og prøver å praktisere i eget liv) bl.a. i magasinet Alt for damene (nå føler jeg meg veldig 50-talls her, men skitt la gå ..):

Vær fokusert på pusten din. Kjenn etter og bruk noen minutter hver morgen på å være helt stille for deg selv (eventuelle masete barn bør selges i forkant, men tenåringer intet problem, de sover lengre enn oss uansett). Sitt eller ligg. Se ut av vinduet, lytt til lyder fra naturen (jeg tror ikke snorkende menn regnes som naturen) eller gå en rolig tur.

Lær deg å kjenne på de små øyeblikkene: mens du låser opp og starter bilen eller tar frem sykkelen, stopp et minutt og legg merke til pusten (selv bruker jeg her å stresse på mitt ytterste etter bil/sykkelnøklene som alltid ligger underst i vesken, så jeg har en jobb å gjøre).

Når du kjører bil/sykler til og fra jobb ~ vær oppmerksom på spenninger i kroppen. Tviholder du på rattet/styret, sitter du anspent? Pust inn i det spente området og aksepter det du kjenner.

Bestem deg for å ikke ha på musikk eller radio. Vær med deg selv. Dette siste har jeg gjort i ettermiddag og det er nydelig å synke inn i seg selv og kjenne på livet ….

En avslappende helg ønskes hver især ~

19 kommentarer på “Mindfulness

 1. Hei på deg og takk for hyggelig kommentar;)Dette hørtes interessant ut og absolutt viktig; kjente jeg brukte og kjente på pusten underveis mens jeg leste;) Tror det er viktig å kjenne på sitt indre, ta stille tid til det.Nyt helga, jeg fyrer på peisen, ute regner det, men skittau:O)Klem fra meg;)

 2. Hei, Takk for din lille innføring i «mindfullness», tenker det er mange som kan føle på akkurat dette og kunne stoppe opp i en hektisk hverdag. Ønsker deg alt godt. Hilsen Sølvi Sytroll.

 3. Hei hei Anne…Ja,dette trenger jeg og lære mere om.Har vært mye stress i det siste med bilen.Men nå er lista ferdig og jeg kan straks sette nesen nordover.Å som jeg gleder meg:)Ro, fred ,natur,båtliv,familie og venner…..det skal bli godt.Så MÅ vi få tatt den kaffen i august…Hvor er det d bor??klemklem på deg søta:)

 4. Hei :)Viktig det du sier her.Jeg er helt avhengig av stille tid, bare meg og stillheten.Ønsker deg en fin kveld videre. 🙂

 5. Anne jeg er helt enig. Stillheten er en god venn for meg. Da kan man bearbeide sitt indre…sine tanker…Sitter ofte ute i min hagegygnestol og lytter …tenker og reflekterer. Eller rydder i hardisken om du vil. 🙂 God helg. Mange klemmer til deg. Merethe

 6. hei gode vennen, så flott et innlegg,det du skriver om her er så viktig, å aldri føler en seg med hel enn etter at en her klart dette, ja livet går vidre, skal være sikkert, en blir liksom litt sjokket over det å, her detter ting over en å tynger, men livet går vidre å jorda snurrer rundt, men den det gjelder er i en boble,ønsker deg masse lykke til vidre. stor klem fra sylvia

 7. Mange bra tanker! Mye å lære her. God sommer Anne!! Klem fra Aud Grethe

 8. Skjønner at dagene krever sitt for deg- det er viktig å se at vi bare har dette livet- samtidig som det kan være ganske vanskelig å være i ting- og når man blir stille og kjenner etter så kan det være mye vondt som ligger under, men det hjelper alltid å løfte blikket litt- høre fuglesangen og alt det andre…man kan ikke ta inn alt på en eneste gang, og jeg tror vi er skrudd sammen slik at vi bare tar inn så mye som kroppen klarer der og da.. og man trenger pauser fra det som er vondt. Stor klem til deg!! Og beklager min rotete fremtstilling;)

 9. Så trivelig at du blogger igjen:)Kjente på pusten min,mens jeg leste. Viktig og ha tid for seg selv, hver dag,trenger ikke og være lange stunden.Skjønner du har vonde dager nå, men håper alt blir bedre for deg:)Ønsker deg en fin lørdag!Klem Synnøve

 10. Å.. du, dette var flott skrevet :)Det er dette jeg også forsøker å få mine pasienter til å huske på. Og så viktig dette med riktig pusteteknikk er !Og å være til stede i seg selv her og nå ! Klem fra Lilleba

 11. Så koselig å lese noen linjer fra deg igjen :-)Det var ord og lærdom å ta med seg videre. Å kunne stoppe opp i hverdagen, slippe stresset og bare suge til seg øyeblikket er noe alle burde gjøre. Det er alt for mye kjas og mas i hverdagen vår, men hvorfor stresse så fælt, ting ggår ikke så mye fortere for det……Håper at livet er litt lettere for deg om dagen, og at du kan nyte sommeren og alt den fører med seg.Håper vi kan få til et treff i løpet av sommeren slik vi snakket om, det hadde vært så koselig.Takk for koselig kommentar inne på bloggen min forresten :-)Ønsker deg en deilig, avslappende lørdag. Senk skuldrene og pust med magen ;-)Klemmer fra Persilledusken!

 12. Hei ;o)Så herlig innlegg. Tusen takk for tipset. Man kan trenge en liten stund for seg selv uansett hvordan man har det og uansett formen man er i. Det er ikke lett å få til i en «stresset» hverdag, nettopp derfor er det så viktig å TA SEG TID TIL dette. Jeg er i en «boble» om dagene pga Demens og sykdom i min nærmeste familie. Ikke lett å få tid til seg selv oppi alt som skjer. Men skal huske på hva du tipset om her, så skal jeg prøve å få det til ;o)Ønsker deg alt godt og lykke til videre.Klem fra Gro :o)

 13. Hei du!Det var lenge siden…Dette var et flott innlegg…og det er nok til inspirasjon for mange, inkludert meg selv! Jeg skal prøve å følge dine råd :).Håper det går bra med deg.Klem Einy

 14. Hei Nanni! Lenge siden, jeg har nesten ikke hatt tid eller rom for å være på blogg…men prøver nå et lite come back..Mindfullness….ja….viktig med tilstedeværelse…sliter litt med å stresse ned jeg også, man snubler litt bortover i livet…håper alt er vel med deg, selv om det er tøffe tak i blant.Klem, M

 15. ..hey sweetie pai…..ja dette vil jeg prøve…ser ut som jeg trenger det..passer vel supert å starte nånår det er ferie….håper å treffe deg snart berta…..er hyppen på skravvlings og klem…….Miamorklem

 16. BERRE EIN KLEM 🙂

 17. Jeg ble helt rørt til tårer da jeg leste dette innlegget ditt i «Mindfullness»… Jeg har mange like tanketeknikker selv. Tenker masse på deg. Du er så sterk! Hjerteklem fra Liv Hege

 18. Hei Anne, så bra skrevet. Jeg har lest flere bøker om Mindfulness mens jeg har vært sykmeldt. Den beste var en liten bok som het: How I changed my life by doing absolutely nothing. Den handler om å ta vare på akkurat de små øyeblikkene og kjenne etter hvordan man egentlig har det. Det virker like bra som beroligende piller 🙂 klem Kristin

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Bedre Meg

Skriveliv, tiaratirsdager og sånt

Maj-Britt Aagaard

& spiselandslaget

Fru Jacobsen

Ikke perfekt, men alltid ekte!

Anne Brith

Skriveliv, tiaratirsdager og sånt

Lammelårtanker

- en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Business is Personal

På ledelse, kommunikasjon og annet som engasjerer meg - av Henriette Grønn

Studio Mothers: Life & Art

Meet your creative goals

%d bloggere liker dette: