Uncategorized

Kvinne (47) gråt over gammel bil. Les den sterke historien.

I går flytta jeg!
Jeg kunne vært noen dager til i det gamle huset, men for å hjelpe meg selv i prosessen, begynte jeg å plukke fra hverandre hygge i stua på torsdag, gode hjulpet av venninne Kari som pakket ned middagsserviset og glass i samme rom.
Du verden som det hjalp 😉
Jeg har altså tilbragt min første og andre natt på Trandum og det føles helt fint. Jeg har ikke druknet en sentimentalitet som henger litt igjen i det store rødvinsglasset på bildet heller.
I forrige innlegg skrev jeg om hva som gjør et hus til et hjem. Nå etableres hjemmet her.
Å forlate et hus er alltid rart. Det er fordi det er levd liv der. Latter, erting, gråt, gode dager, ikke fullt så gode dager, regninger betalt, fått igjen på skatten, julaften, Downton Abbey, unger som kommer, unger som går. Minnene knyttes opp til huset.
Nå hører det med til historien at jeg lett kommer på sippern. Flere ganger når jeg har kvittet meg med gamle biler, har jeg holdt på å begynne og tute (bil, tute, åh… det passet!), altså grine. En gang da jeg leverte fra meg en totalt utgått gammel, rød Skoda, også kalt Tyttebæret, var det så vidt jeg klarte holde gråten tilbake.
Litt rart at det er så trist å levere fra seg en bil, sa jeg tappert til hente-fyren som plukket opp det som må betegnes som et vrak. – Det hender kanskje at folk gråter en skvett? sa jeg og svelget og så bort. Denne bilbergingsfyren hadde nok i hvert fall et år med psykologi, for han smilte i stemmen og sa det var mer vanlig enn de fleste tror. Jeg tørket barskt vekk en tåre og tenkte at jeg tross alt var forholdsvis normal, mens jeg kjærlig strøk Tyttebæret over lakken i et stille farvel.

De neste dagene fortsetter flyttinga og vasking. Etter hvert som huset tømmes, er det lettere å forlate det. I går plukket jeg ned gardinene i stua. Gardiner gir sjel til et hus, synes jeg. De omkranser øynene til huset og før jeg går Morten Harket en høy gang i høytsvevende betraktninger, skal jeg avslutte denne lille morgenpraten og ønske deg en god søndag der du er!


På snap kan du se både kaffepauser og flyttekaos på direkten; annesudmann er stedet!


Takk for at nettopp du leste!

0 kommentarer på “Kvinne (47) gråt over gammel bil. Les den sterke historien.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Tanker

Det der lige kom forbi

Bedre Meg

Skriveliv, tiaratirsdager og sånt

Maj-Britt Aagaard

& spiselandslaget

Fru Jacobsen

Ikke perfekt, men alltid ekte!

Anne Brith

Skriveliv, tiaratirsdager og sånt

Lammelårtanker

- en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Business is Personal

På ledelse, kommunikasjon og annet som engasjerer meg - av Henriette Grønn

Studio Mothers: Life & Art

Meet your creative goals

%d bloggere liker dette: