Uncategorized

Et innlegg som er på grensen til å være mandagsmorgenens andakt for vanlige mennesker. Som deg, ja.

Har det vært en god helg?
God helg, sier vi jo. 
Hva forbinder du med helg?
Fest og moro? Ro, fred, gullrekka og kafe på lørdag? Action og spenning eller hjemmets lune arne (som barn lurte jeg alltid på hvem Arne var)?

Jeg sitter her og mimrer litt og tenker igjennom helgen for min egen del. Da ungene var små, byttet vi på å få sove lenge en av dagene. Lørdag eller søndag, lykken over å få nok søvn en morgen i uka, ble etter hvert erstattet med unger som sov lengre enn oss og slik er det fortsatt. De er og ofte lengre oppe en gamlisene, så det hele henger på greip.

Foreldrenes trygge nærvær hver morgen ble erstattet med foreldrenes sjåførvirksomhet på kveldstid. Det var en trygghet i det og. Og så en dag var ungene unge voksne og ikke bare kom de seg hjem og i seng selv, de klarte og å stå opp selv og selv om de sov lenge når de var på besøk, kom de etter hvert tuslende ut i kjøkkenet, uten at vi måtte følge dem på do. Takk og lov for det. Det er sannelig en tid for alt.

Denne høsthelgen har vært fin. På morgenen har det vært flere timer alene for mammaen. Litt tv, hekletøy, en titt ut av vinduet, lage scones, lys tent fordi morgenen var preget av høsten.
Så plutselig var de der, to av ungene.  I kjøkkenet. Sultne. Er det tranebær i sconesene? Hva smaker tranebær? Småprat og en kopp kaffe med sønnen. Sannelig har tiden gått. Kjøkkenet.  Et trygt sted. Ro og varme.

Levende lys, kinesiske lykter. De sistnevnte er råfine å tørke. Visste du det? Fantastisk dekorative på et høstbord og som mine, hengende i vinduskarmen i tillegg. Jeg har egentlig litt oransjeangst, men disse passerer nåløyet glatt. Alt kan ikke være rosa. Bare nesten. Eller pastell. Uansett – det er ikke det dette innlegget handler om. Tilbake til kjøkkenet. Blomstene henger til tørk i vinduskarmen. Vi titter ut.

En titt etter rådyra. Ingen rådyr er ute denne morgenen, men vi har elg på lysene. Vi skal ha for innsatsen!

Kjøkkenet er det tryggeste rommet i huset, synes jeg. Kanskje utenom doen tidvis. Skjønt de to rommene definitivt bør være separate. What comes in, must come out og den slags. Men alt til sin tid.

Så er det blitt søndagskveld. Huset er gått til ro. Ungene har reist hjem til sine hjem. Sine nye trygge steder. Sine kjøkken. Jeg sitter her. Kjøkkenet er rommet der jeg planlegger neste uke. Det er rommet der jeg titter på tv og sjekker fjesboka. Kjøkkenet er trygt.
Den trygge basen gjør oss klare for verdenen som venter der ute. Det er ukestart. Kanskje vi kan smile til noen som ikke forventer det og gi et koselig kompliment? Gå litt ut av komfortsona og trygghetsregisteret og øke omfanget av medmenneskelighet? Det er like mye en utfordring til meg selv, som til deg.
Lag den en god dag! Så har vi fem dager å gjøre verden til et bedre sted på, før det igjen er god helg.

Takk for at du leste!
Følg uka mi på snap; annesudmann.
Og del gjerne innlegget. Det er stas!
Trygge klemmer ~

2 kommentarer på “Et innlegg som er på grensen til å være mandagsmorgenens andakt for vanlige mennesker. Som deg, ja.

  1. Så fint innlegg! Det er rolig og roen sprer seg, kjenner jeg. Ønsker deg en fin uke!

  2. Tusen takk! Jeg var og inne på bloggen din her om dagen og skulle faktisk ha lammelår til middag den dagen 😀 Koselig blogg. Nær og fin!God uke videre! I dag er det jo tiaratirsdag og greier!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Tanker

Det der lige kom forbi

Bedre Meg

Skriveliv, tiaratirsdager og sånt

Maj-Britt Aagaard

& spiselandslaget

Fru Jacobsen

Ikke perfekt, men alltid ekte!

Anne Brith

Skriveliv, tiaratirsdager og sånt

Lammelårtanker

- en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Business is Personal

På ledelse, kommunikasjon og annet som engasjerer meg - av Henriette Grønn

Studio Mothers: Life & Art

Meet your creative goals

%d bloggere liker dette: