Uncategorized

Hvordan pynter du treet ditt?

Under trappa opp til et digert loft i min elskedes ungkarshule på rundt 600 m2, er det et skattkammer. Det er helt sant.
En eller annen tilbake i tid har laget et system av små avlukker, der det sikkert har vært verktøy, spiker kanskje, eller skruer? – men hvor det nå er gamle skatter, blant annet denne julepynten jeg fant i dag.

Skjøre kuler pakket inn i silkepapir, beskyttet i hver sine rom i esker. Det lukter svunnen tid og det lukter godt.

 I år skal denne julepynten få komme frem og kose seg på juletreet. Jeg vet ikke sist den ble brukt, og kjenner jeg min kjære rett, har det ikke vært i hans tid. Det har han ikke trengt fordi han har rett og slett har arvet et ferdig pyntet tre som står på loftet og som tas ned årlig. Det enkle er ofte det beste, men kanskje ikke det vakreste. 
Mannebrannen vil ha kunstig tre (og jeg mistenker det ferdig pyntede), mens jeg ønsker å ta inn et av trærne som står rett nedenfor ungkarsboligen, fritt og for intet, grønne og vakre og fulle av smådyr, men kanskje og litt granduft. 

Det skal ikke stå på ulike stiler å pynte på. Jeg har en skjønn venninne som har hvitt tre pyntet med turkise kuler, eller var det rosa? Min kjære fru mor bruker tape lys oppover langs et vindu i juletrefasong og vips! – har man juletre garantert uten småkryp. Selv bruker jeg holde treet i rødt og med en ny kule hvert år – en liten tradisjon jeg har laget for min flokk, men i år tror jeg treet blir pyntet med disse noe sartere kulene blandet med mine små kuleskatter kjøpt inn fra Kathe Wohlfarhts fantastiske julebutikk i Rothenburg til Krukkegaarden her i gamlelandet.

Hvordan pynter du treet ditt?
Har du kunstig eller ekte tre? Er det en salig blanding av barnas hjemmelagede julepynt eller holdt stilrent i rødt, gull eller sølv?

Det lurer jeg på 🙂

Takk for at du leste! Følg meg på snap for å se andre skattefunn: annesudmann.

Julekuleklemmer!

4 kommentarer på “Hvordan pynter du treet ditt?

  1. Så heldig. Jeg skulle ønske at jeg hadde funnet masse gammel julepynt her på gården også, men det var nok verken penger eller interesse for det.

  2. Skjønner det, slikt er jo gull! Tenk at noen har tatt vare på det 🙂 Nå skal pynten få komme på treet, gleder meg til det :)Fin dag ønskes deg!

  3. Jeg er skilsmissebarn og synes alltid at julen har vært masete. Jeg likte ikke å feire jul, og en dag skjønte jeg at det trengte jeg jo ikke. Problemet ble da at jeg plutselig ville ha jul allikevel. Hvit jul! Lange hvite lingardiner ble pyntet med mange meter boa fra Rainbow Fashion. Ja det kan jeg fortelle, at boa er svært effektfullt som tung snø selv om det regner ute. Englevinger og all juetrepynt i hvitt. På edelgran, må skjønne. Etter et par år meg eget barn og julefeiring i eget hus, fant mannen ut at man måtte jo ut å hogge eget juletre! Sannelig kom de hjem med et tre som var så stusselig at selv Stevie Wonder kunne ha funnet et som var finere. Dessuten var ikke stammen fetere enn en tannbørste, så jeg måtte sette det oppi en kurv med ved. I all sin sjarm knelte det under vekten av kun halvparten av den hvite pynten som igrunn nesten bare var fjær.Fordelen med akkurat dette treet, var at det 1.nyttårsdag bare var å støvsuge hele skiten og kaste ut stammen.Vel, så ble barnet så stort at hun begynte å lage julepynt i barnehagen, og jeg ble helt desperat for jeg kunne jo bare ha hvit pynt! Da barnet kom hjem, sa jeg: ÅÅÅÅ! SÅÅ FIIIN! DEN KAN NONNO FÅ! Barnet ble gald og nonno ble glad og jeg ble glad og alle ble glade. Min mamma, altså nonno, var veldig glad i både barn og jul og tok imot alskens glorete papirpynt og dorullnisser. Men så døde jo mamma. Ingenting var verre enn det, men det som da skjedde, naturlig nok, var at JEG arvet all den derre julepynten! Heldigvis er ikke barnet så opptatt av egenlaget julepynt, hun liker best at det er sjokolade i gullkurvene, som vi også arvet etter nonno, og sjokolade i gullkurver kan selv jeg leve med 🙂 Jeg gleder meg til jul!

  4. Fantastisk herlig skriving! Takk for at du deler, søte L-thing, nå fikk du meg til å smile mens engler snart daler ned i skjul 🙂 Jeg så alltid for meg et vedskjul som barn btw.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Tanker

Det der lige kom forbi

Bedre Meg

Skriveliv, tiaratirsdager og sånt

Maj-Britt Aagaard

& spiselandslaget

Fru Jacobsen

Ikke perfekt, men alltid ekte!

Anne Brith

Skriveliv, tiaratirsdager og sånt

Lammelårtanker

- en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Business is Personal

På ledelse, kommunikasjon og annet som engasjerer meg - av Henriette Grønn

Studio Mothers: Life & Art

Meet your creative goals

%d bloggere liker dette: