Uncategorized

Kjerringer bak rattet ~ når mor blir testpilot


Noen ganger skjer ting man ikke forventer seg.
For eksempel å bli valgt ut til å bli testpilot for Opel.

Min første Opelerfaring er fra riktig gamle dager, tilbake i forrige årtusen da vi som har bikka 30 var unge. Mamma og jeg var blitt alene og vi trengte så sårt en bil. Av alle ting og av alle biler, fikk jeg det for meg at vi skulle ha en Opel Corsa – en rød liten sak, ny og fin og definitivt vår jentebil. Og slik ble det! Om det var Vår Herre som styrte det hele vites ikke, men out of the blue kom tanken om en Opel og Opel det ble! 

Mitt neste Opelmøte skjedde altså i de dager der jeg var blitt voksen. 
Det startet med en artig greie. Lyst til å være vår Opel testpilot, sa annonsen. Har du en biljournalist i magen eller liker du bare å kjøre bil?

For ei dame som synes å fylle drivstoff er kjedelig og egentlig bare er happy for at alt funker på bilen, var definitivt del to av teksten min inngang til eventyret.

Jeg elsker å kjøre bil!
Til de grader at om jeg ikke hadde vært lærer og inspektør og kanskje kommende rektor, hadde jeg kunne valgt yrket langtransportsjåfør. Det er helt sant. En gang kjørte jeg helt alene de 140 milene til Lofoten og de 140 tilbake – bare for å få tømt hodet og for å nyte veien.

Denne kjerringa bak rattet er en forholdsvis effektiv sjåfør.

Så da var vi igang. Mobile Jessheim ringte og fortalte at denne dama var utvalgt – nå var det bare å hente bilen! Jeg formelig løp inn på den store internetten for å se nærmere på bilen og her ser dere den, er den ikke aldeles fantastisk flott!
Bilde lånt fra @opel og med min snapchattekst

På selveste Kvinnedagen hentet jeg min drømmeprins, for ordens skyld den hvite i bakgrunnen. Crossland x og jeg skulle bli et par.
Det var kjærlighet med første blikk og jomfruturen hjem til gården ble tatt etter grundig innføring i ulike tekniske duppeditter som definitivt gjør livet enklere. For eksempel:


  • head-up display. Du får sjekket viktig info med øynene på vegen, inkludert kollisjonsvarsler. Du ser fart og også navigasjon.
  • Innovative LED-frontlys. De tenker for deg. De blender ned og opp av seg selv og gjør at du ser og blir sett med 30% bedre lys enn halogen.
  • Opel Onstar – en liten knapp med automatisk ulykkesvarsling, 24-timers telefon for øyeblikkelig hjelp, veihjelp og assistanse ved stjålet bil. Skulle man kollidere og kollisjonsputa selvsagt blåse seg opp, vil det varsles via Onstar, der man både kan se hvor bilen er, samt få sendt hjelp. Er ikke det en trygghet? Jeg synes det er fantastisk!
  • 180 graders ryggekamera, du kan til og med se rundt hjørnet når du rygger.
  • Sømløs smarttelefonvisning – bilen kobler seg til Apple CarPlay eller Android Auto, alt etter hva slags telefon du har.
  • i gjennomgangen av bilens finurligheter ble jeg til og med vist en NAV-knapp. Nå vil det ingen ende ta, tenkte jeg, her er det sykmelding på direkten ved behov, men det viste seg å være til navigasjon. Og den fikk jeg forsåvidt bruk for.
Apple CarPlay – perfekt løsning når man er på farten!
Head-up display, her fra en vakker ettermiddag på fine Vålerenga.

Alle nødvendige funksjoner integrert i rattet, som også har varme. Varme jenter, varmt ratt! Fra nå av kan jeg knapt tenke meg et liv uten 🎔

Den omtalte NAV-knappen. Der kan dere se at det er sant ~

Opel Crossland x er en snasen liten SUV, men den overrasket med størrelsen innvendig. Foruten viktige funksjoner for noen av oss, som plass til en kaffekopp her og der, har bilen fleksible seter som kan felles ned ett og ett, eller alle – for å øke plassen ved andre behov enn sitteplass.
Setene foran har mulighet for forlengelse om man skulle få en topp-modell i bilen, men for oss som er noe stuttere, er bilen svært komfortabel å sitte i med alt i normal posisjon. Rattet kan senkes og heves og tilpasningene både her og der er mange. Det er faktisk veldig viktig for kjøregleden og komforten og Crossland x og jeg passet raskt sammen som hånd i hanske.

Når man har med den fineste lille fyren i verden, er det viktig å vite at han sitter trygt! Han ble forøvrig enda mer festet etter at han hadde posert som Opel Crossland X hund.

På vei til familiemiddag og svigerfars bursdag
Interiørglimt

Tid for kjapp lunsj i travel møtedag

På de dagene jeg disponerte bilen, brukte jeg den på alt fra glarholke til asfalt, fra kjøring på bygda til bykjøring og parkering i verdens omtrent trangeste parkeringshus og alt fungerte fint! Bilen er smidig og rask, men likevel miljøvennlig. Den går i en form for stoppedvale når man stopper i lyskryss og starter igjen med et lite trykk på gassen. At den har automatgir toppet hele min opplevelse. Automatgiret gikk sømløst lekkert og bilen brukte ca en neglelakkflaskes volum med bensin på mila.
Bilen lå godt på veien med opplevelse av mye kraft.
Og om du skulle i ren kjøreglede med denne bilen, kjøre for lenge, så sier Crossland i fra at du bør ta en kopp kaffe! Det er ikke tull engang.

Kaffe og på vei til trening

Crossland x og mor på Vålerenga, der en av gullungene bor

God sikt – vakre Enga

Det kan bare oppsummeres slik: Happy wife, happy life 💓

Smidig klatring til Frognerseteren, suppe og utsikt!

Jeg har hatt en fantastisk uke med denne bilen! Som dame er det jo enklest å vurdere bilen ut fra damebehov og her er det full treff! Har du småunger, er det god plass i setene til både ungen og leker og hva de måtte ha med seg, har du med flere og de mot formodning skulle krangle litt, slå ned mellomsetet bak og øk avstanden mellom kamphanene. Jeg har fire unger som har blitt store og den yngste av dem glitret da hun var med på tur ~ vi ønsker oss denne bilen videre og går for gull, seks måneder med Opel Crossland x! For damer som har fått store barn og som nå kan gå på kino uten å tenke barnevakt og på trening når det måtte passe, er Crossland en effektiv og trygg transportør og i tillegg, barsk og elegant!
Vil du prøve deg som testpilot, kan du gå inn på Opel Norge og søke om å få bli det 😍 og se gjerne på fire minutter fra en glad reise på YouTube!

Tusen takk, Mobile Jessheim og Opel, for at jeg fikk være testpilot! 💓

0 kommentarer på “Kjerringer bak rattet ~ når mor blir testpilot

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Tanker

Det der lige kom forbi

Bedre Meg

Skriveliv, tiaratirsdager og sånt

Maj-Britt Aagaard

& spiselandslaget

Fru Jacobsen

Ikke perfekt, men alltid ekte!

Anne Brith

Skriveliv, tiaratirsdager og sånt

Lammelårtanker

- en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Business is Personal

På ledelse, kommunikasjon og annet som engasjerer meg - av Henriette Grønn

Studio Mothers: Life & Art

Meet your creative goals

%d bloggere liker dette: