Bursdag Påske

Hva er best, julefeiring eller påskefeiring?

De som kjenner meg, vet at jeg har svart belte i å glede meg til jul, planlegge jul og gjennomføre jul. Eller vent litt.. , det er tiden før jul som er best. Når forventningene bygger seg opp og hyggemoduset stiger, men så putter i hvert fall jeg juledagene for fulle,

fullsizeoutput_42e0

av besøk og middager her og der Julaften har skyhøye forventninger rettet mot seg og så innser i hvert fall jeg, at det først er ca første nyttårsdag julefreden senker seg. I fjor hadde jeg forresten julefølelsen 1. juledag i halvannen time på formiddagen mens det var helt ro i huset, tven var av og jeg satt og leste i Camilla Pihl sin bok. Og dett var dett.

Jeg skal og må rett og slett senke krava til jula, først og fremst de kravene som er inne i hodet mitt og så må jeg lære av påsken. For påsken, den har vært og er fin. Påsken er hvile. Den er litt tomme dager, du vet denne stille uken som var gørrkjedelig da du var

fullsizeoutput_42e3

kid, men som nå er helt v i d u n d e r l i g – disse dagene med et hav av tid og lite planlagt. Jeg har endelig skjønt at påsken er min nye favoritthøytid! Og egentlig topper den jula sånn budskapsmessig, om vi skal komme inn på den biten og.

Påska, den bare kommer. Ikke styrer vi med gaver og selv styrer jeg lite med pynt, men finner nå frem disse eggene og lysere farger og så er det greit, det er påske, det våres og kanskje vi kan ta kaffen på trappa. Eller ute i hagen! I år som påsken kommer så sent, har våren forbarmet seg over oss og nesa stikkes ut og jakka kan sløyfes, for jammen er

fullsizeoutput_42c8

det varmt nok! Ja, jeg liker påska! Nå som ungene har blitt store, den siste trådte ut av tenårene i går, er det heller ikke dette påskeeggmaset. Før kunne det være mer pre-påskeeggdagen med et trøsteegg, deretter masedager frem til påskeaften om man da ikke hadde kapitulert og delt ut egget skjærtorsdag, da med inderlige hyl over tomme egg på lørdag – om man holdt ut så lenge, men da med konsekvens av nytt påfyll, kvalme unger og ei ørlitta spyøkt, også kalt post-påskeeggdagen. Men nå, nå med voksne barn takker de pent for påskeegget ingen har mast om, ikke engang på selveste påskeaften, de bare får

fullsizeoutput_42c6

egget, smiler takknemlig, åpner og lurer på noen vil ha litt til kaffen?  Og det vil vi.

9M1kvWeOTLy5y0pMPPEOVQ

Det er fortsatt tre hele feriedager igjen denne påsken, tid til bok, sol og pusle i hagen uten at plenen har tatt over og må klippes i en fei, neida, enn så lenge bare spirer ting. Det er dørgende deilig!

Gårsdagen ble brukt til å bake denne kaloribomba her som jeg fant på Trines matblogg og den var verdt hver en rørebolle og ca sju slikkepotter som var i bruk til enhver tid for at alt skulle bli rett. Egentlig overhode ingen vanskelig kake å bake, men den genererte oppvask. Så ble også kakeresultatet helt vidunderlig og anbefales varmt!

fullsizeoutput_4367

Så er altså yngsteungen bikka 20, mor leser bok og suller i hus og har fått en ny favoritthøytid med langt lavere skuldre enn ved juletider, sola skinte i hele dag, det er fortsatt to dager fri igjen og om litt er kaffen klar!

Klemmer!

5 kommentarer på “Hva er best, julefeiring eller påskefeiring?

  1. Jeg må si jeg liker best påske. Mindre forventninger som skal innfris. Mindre stress. Mer sol.

  2. Vet du hva? Påsken har blitt min favoritthøytid også. Jeg er – og kommer alltid til å være veldig svak for jula, men jeg elsker påsken og den roen den har over seg. ❤

    • Der følger jeg deg fullt ut nå. Jeg har bare ikke skjønt det før. Mulig jeg er forferdelig tunglært 😀
      Jeg har alltid kost meg i påsken, men nå – denne påsken – forstod jeg hvor mye ro den ga, det var høytid, men uten stresset ❤ Og jeg elsker fortsatt jula 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Tanker

Det der lige kom forbi

Bedre Meg

Skriveliv, tiaratirsdager og sånt

Maj-Britt Aagaard

& spiselandslaget

Fru Jacobsen

Ikke perfekt, men alltid ekte!

Anne Brith

Skriveliv, tiaratirsdager og sånt

Lammelårtanker

- en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Business is Personal

På ledelse, kommunikasjon og annet som engasjerer meg - av Henriette Grønn

Studio Mothers: Life & Art

Meet your creative goals

%d bloggere liker dette: