Miljø Tanker om tingene

Er du av de smågærne som sparer på brukt papir?

Da jeg vokste opp var det noe av det koseligste jeg visste når jula nærmet seg og mamma begynte å lage julekort. Hun brukte kort vi selv hadde fått, klippet og limte sammen de vakreste kreasjoner og så bestemte vi sammen hvem som skulle få hvilket kort.

fullsizeoutput_4393

Mormor og bestefar bodde i Lofoten og da julepakken fra dem kom med alle gaver i, var det så inderlig koselig med godheten som lå i det hele, omtanken og mormors evig brukte papir. For man kunne få samme papir i retur to år etter – om det var i stand og fint, brukte mamma det julen derpå. Etter julegaveåpning tok hun vare på det fineste papiret eller det som var passe fint, men i god stand, rullet det sirlig sammen med strikk rundt og så hadde vi alltid variert utvalg julepapir, man bare klippet vekk tape og satte et klistremerke over en rift. Det var egentlig helt skjønt! Det samme skjedde til bursdager og ved andre anledninger. Herlighet, som jeg likte og liker det der!

XmepfBDOQgqUU71DtrBp6w

Ungene mine smiler av meg når fint papir-alarmen går i jula eller ellers! Jeg tar ikke vare på alt, men på noe og så ruller jeg det sammen, slik mamma gjorde og som mormor gjorde før henne, og har pent papir til ulike anledninger. Det er miljøvennlig og kanskje mest av alt hjertevennlig ♥

F1LtKAi8QGmOvtdeEssCZg

Denne gaven til venninne Rita i går, den er pakket inn i brukt papir og med nydelig hjemmelaga kort fra Scrappekort som følge! Slikt er koselig å gi bort. Synes jeg. Eller kanskje du tenker jeg er gjerrig? Næh – heller brukt papir i kjærlighet og med innhold som er tenkt ut heller en høyglanset papir, eller nei vent, gi meg gjerne høyglanset pent papir, for da ruller jeg det på en rull og bruker det omattatt og omattatt 😉

otE4fJ4wTc2u6V%+waicdA

Den lille miljøaktivisten i meg sprudler og klapper i hendene, for det er noe å ta med seg hva slektene før oss har gjort. Spare litt, ikke kaste mat, ta vare på papir, ha tid til kaffe på trammen. Hva tenker du? Mange av dere har fortalt at dere også sparer på fint papir og bedriver gjenbruk på den måten.

QubGEBQzSWq821LMEf0Fzg

Påska er på hell. Jeg skal nyte sola og få ut hagemøbler, men først en liten kopp kaffe til. Lag deg en deilig dag og kanskje, om du ikke har spart på papir før nå, fikk lyst til å begynne?

Klemmer!

2 kommentarer på “Er du av de smågærne som sparer på brukt papir?

  1. Inger Helene Amundsen

    Hmmm…. Kjenner ei til i den kategorien, mamma er helt lik!! ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Tanker

Det der lige kom forbi

Bedre Meg

Skriveliv, tiaratirsdager og sånt

Maj-Britt Aagaard

& spiselandslaget

Fru Jacobsen

Ikke perfekt, men alltid ekte!

Anne Brith

Skriveliv, tiaratirsdager og sånt

Lammelårtanker

- en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Business is Personal

På ledelse, kommunikasjon og annet som engasjerer meg - av Henriette Grønn

Studio Mothers: Life & Art

Meet your creative goals

%d bloggere liker dette: