Spise hjemme

Lettvint oreodessert i en fei!

Kjære Nille

Om dere visste hvor mange ganger dere har redda meg 16.mai når jeg har innsett at jeg ikke finner flaggene til ungene! Nå er denne vidunderlige 17.maidatoen i anmarsj igjen og jeg har ikke mindre enn noen og femti flagg (jeg har mange unger), men det er bare fint!

Så er det en liten oreo-utfordring hos dere på Instagram og den hiver jeg meg med på her, ettersom jeg nettopp hadde laga en aldeles diggbar og enkel oreodessert i en fei i et glass en ettermiddag i forrige uke. Så herved:

fullsizeoutput_443f

Her om dagen ville jeg lage noe godt til meg selv og gubbelure og man tager hvad man haver. Jeg hadde det jeg trengte. Denne desserten er inspirert av oreokakeoppskriften som ligger hos Trines matblogg. Oreokaka der er fantastisk god, men forholdsvis arbeidskrevende å lage. Derfor laget jeg min lille enkle versjon i et glass!

Det du trenger til oreodessert i et glass er som følger:

150 nøytral smøreost

200 g. melis

Noen få oreokjeks

2 dl kremfløte

Jordbær, blåbær, pærer – det du måtte ha for hånden av frukt og bær

Slik gjør du:

Bland kremosten med melis og rør godt i kjøkkenmaskin. Blandingen skal bli litt fluffy.

Pisk kremen stiv.

Bryt oreokjeks i biter og legg den i bunnen på glasset. Legg lagvis ostekrem, frukt/bær, krem, ostekrem, frukt/bær, krem og strø litt oreosmuler på toppen. Pynt med sitronmelisse og god fornøyelse!

 

fullsizeoutput_4440

Klemmer ♥

0 kommentarer på “Lettvint oreodessert i en fei!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Bedre Meg

Skriveliv, tiaratirsdager og sånt

Maj-Britt Aagaard

& spiselandslaget

Fru Jacobsen

Ikke perfekt, men alltid ekte!

Anne Brith

Skriveliv, tiaratirsdager og sånt

Lammelårtanker

- en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Business is Personal

På ledelse, kommunikasjon og annet som engasjerer meg - av Henriette Grønn

Studio Mothers: Life & Art

Meet your creative goals

%d bloggere liker dette: