Spise hjemme

Marmeladedamens vidunderlige kjøkken

fullsizeoutput_4549

På selveste tiaratirsdag for en uke siden var jeg sammen med andre glade instadamer på syltekurs hos Marmeladedamen og hei hildrande du for en aften! Hos Fatima møtes du av et vakkert hus med sjel og sjarm og hagen er likeså! På kjøkkenet, etter at undertegnede hadde åååå´et seg gjennom stua og sett interiørmotiver i massevis, ankom vi kjøkkenet.

fullsizeoutput_4538

Her stod et deilig kjøkkenbord dekket til oss, kveldsmat skulle vi få.

Men først jobbe litt!

fullsizeoutput_4539

Aftenens syltekurs hadde rabarbra som tema. Vi fikk grundig innføring i hva som var lurt å ha på kjøkkenet som jeg aldri overhode hadde hørt om, slikt til å tilsette, små hemmeligheter som visstnok står i norske butikkhyller, men som undertegnede aldri har forstått seg på.

Nå er øynene åpnet og mitt mer huslige liv er definitivt i anmarsj!

fullsizeoutput_4546

Fatima har et profesjonelt kjøkken bak kjøkkenet sitt og her holdes kursene. Det er godkjent etter alle kunstens regler, du blir godt ivaretatt på alle fronter.

fullsizeoutput_4540

Vi skar rabarbra og løk og annet krimskrams og rørte og kokte og alle måtte smake, hva manglet? Var det for søtt, for salt, burde det vært kanel i …. alle fikk prøve og alle fikk smake og alle ble såre fornøyde.

Deretter, mens kokeriene putret på komfyren, fikk vi damene verdens beste kveldsmat med syltetøy og oster, og sitroncurd med litt hemmeligheter i og skravla gikk så muntert og løst at man skulle trodd vi hadde kjent hverandre i mange år, damene som satt rundt bordet.

fullsizeoutput_453b

Visstnok har Fatima og jeg kjent hverandre i veldig mange år, fra vi var ganske unge, men ikke sett hverandre på – hva fant vi ut? – 35 år eller deromkring. Gamle vennskap er fine – herlighet så godt det var å se damen igjen!

fullsizeoutput_453e

Etter å ha inntatt hjemmelagede pikekyss og annen herlighet, fortsatte vi på kjøkkenet og etter endt arbeid ble glassene fylt med den deiligste marmeladen og chutneyen jeg noensinne har smakt! Og jeg hadde laga´n sjæl!

fullsizeoutput_4544

Dette frister til gjentakelse, kjære Fatima, jeg blir gjerne med på kurs igjen og jeg anbefaler alle som leser dette å gå inn på siden til damen, følg og lær! Fatima legger ut oppskrifter og tips og ideer flere ganger i uka!

fullsizeoutput_4542

I et hvert møblert hjem bør det finnes en tiara og hos Marmeladedamen var det intet mindre enn fem tiaraer! Som seg hør og bør for en tiaratirsdag fikk damene på seg hver sin tiara for fotografering mens godsakene lukket seg inne i glassene for å få være med hjem til hver enkelt.

Userb42uRzenwd15j8OpnQ

Har du sett et slikt skjønt knippe!

fullsizeoutput_4532

Alle fikk pynte seg og deilige innhold og lekre glass ble med oss hjem!

lNoBC6h+Tl22NyCKsNvQFQ

Vel hjemme har syltetøyet kasta glitter på hverdagene, litt grovt brød, en god ost og hjemmelaga rabarbrasyltetøy til frokost – eller kvelds!

U71S+mQeSDOt84+HGokCrg

Nå skal jeg lage noen mini-pavolvaer, det har jeg aldri gjort, så det klarer jeg sikkert!

Lag deg en god kveld videre!

Klemmer ♥

0 kommentarer på “Marmeladedamens vidunderlige kjøkken

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Tanker

Det der lige kom forbi

Bedre Meg

Skriveliv, tiaratirsdager og sånt

Maj-Britt Aagaard

& spiselandslaget

Fru Jacobsen

Ikke perfekt, men alltid ekte!

Anne Brith

Skriveliv, tiaratirsdager og sånt

Lammelårtanker

- en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Business is Personal

På ledelse, kommunikasjon og annet som engasjerer meg - av Henriette Grønn

Studio Mothers: Life & Art

Meet your creative goals

%d bloggere liker dette: