Tanker om tingene Tiaratirsdag

Hva er egentlig tiaratirsdag?

Jeg er så glad! Tiaratirsdag har tatt av og beriker mange kvinner og da kan man jo tenke at alle vet hva denne dagen står for. Vi mennesker har gjerne lett for å tenke at kunnskapen sitter i veggene og kunne veggene snakke hadde vi visst mye og så videre.

B0DF9817-B314-48AE-864F-CACB3323FF06
Bilde: QueenBechterews

Derfor skriver jeg litt om dette i dag, sittende på The Hub etter endt sensorskolering og på selveste bursdagen min! Til neste år har jeg bursdag på #tiaratirsdag, det må feires! Men før det skal du få historien.

Tidlig hver tirsdagsmorgen for noen år siden hadde jeg norskundervisning i en 10.klasse. Passe dautrøtte og kanskje bittelitt lite motiverte for dobbelttime i norsk, sukket flokken, selv om de var veldig søte og hang med i mindre eller større grad. En dag hørte jeg meg selv si – kom igjen da dere, det er jo tiaratirsdag og greier! Og da var det gjort. Definisjonen kom sigende. Verdighet, du er god nok, ikke ligg rundt – du er mye mer verdt enn det, rett deg opp i ryggen, du kan mye mer enn du tror. Kanskje noen har sagt du er dum, at du ikke duger, men du har evner og muligheter som ligger der og som skal få blomstre. Slike ting var på agendaen. Ikke alle kan feire en sekser i norsk, men det kan faktisk være like viktig å feire en treer! Og til syvende og sist, den karakteren sier ikke noe om hvem du er som menneske ( i hvert fall ganske lite). Kanskje fikk du en toer, men du er snill, du er vennlig, du er omsorgsfull. Verdiene dine er viktige, finn dem frem.

Slik tok tiaratirsdagen form og jeg begynte å skrive litt om den her i bloggen og etterhvert på Anne Sudmann Tiaratirsdager på Facebook. Om du søker på tiaratirsdag, vil du finne flere innlegg her.

Damer over hele landet omfavnet dagen og jeg tenkte ikke så mye mer over det hele, tiaraen min glapp kanskje litt ned sånn middels over knea, inntil i fjor sommer. Da sa flere damer – du må skrive at det er tiaratirsdag. Dere vet at det er tiaratirsdag, sa jeg. Men du må skrive det igjen, sa de. Så da gjorde jeg det. Og jeg begynte skrive det på Instagram i tillegg. Der slapp jeg løs noe jeg bare har fått stå og se på og som er så nydelig at jeg knapt har ord for det.

Dagen omfavnes. Kvinner i ulike livssituasjoner reiser seg, retter på ryggen og sier at jammen er jeg god nok! Jeg skal bli (mer) glad i meg selv! Og ikke nok med det, de (eller dere!) retter opp hverandres kroner eller tiaraer eller hårbånd eller hva vi har for hånden, og støtter, hjelper, trøster og oppmuntrer hverandre. Kvinner som støtter kvinner! Og der er det girlpower, det skal jeg love deg!

fullsizeoutput_46ec
Bilde: Lissy_world

Det kommer stadig flere til på #tiaratirsdag på Instagram og antallet sier noe om glede, trygghet og vekst. Om at flere og flere tenker at de er gode nok!

Og det, det er bare vakkert!

22118202-8F62-4068-B107-8AEDEBF41977
Bilde: MariaNathaliaThomas

Tiaratirsdag driftes fra Instagramkontoen min , men har også nå fått sin egen konto. Besøk gjerne kontoen og bli med og løft deg selv og andre på #tiaratirsdag som nå egentlig ruller og går hele uka, skjønt det er tirsdager vi har spesielt fokus på dette!

Bildene her viser et lite og representativt utvalg herlige tiaradamer og mange fler kunne vært avbildet, så besøk også #tiaratirsdag på Instagram

1E096435-83CA-42BF-984D-AD2E06D29997
Bilde: Lissy_world

Hver tirsdag har vi nå ei tiarajente som sier litt om seg selv på @tiaratirsdag og som slik kan hjelpe andre til å skinne i eget liv.

Så med dette er oppfordringen gitt – shine baby, shine! Du er god nok!

Klemmer ♥

2 kommentarer på “Hva er egentlig tiaratirsdag?

  1. Inger Helene Amundsen

    Nå eier ikke jeg noen tiara sånn rent fysisk, men markerer dagen litt mer i det stille. Det funker det også! Årets nyord? 😍

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Tanker

Det der lige kom forbi

Bedre Meg

Skriveliv, tiaratirsdager og sånt

Maj-Britt Aagaard

& spiselandslaget

Fru Jacobsen

Ikke perfekt, men alltid ekte!

Anne Brith

Skriveliv, tiaratirsdager og sånt

Lammelårtanker

- en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Business is Personal

På ledelse, kommunikasjon og annet som engasjerer meg - av Henriette Grønn

Studio Mothers: Life & Art

Meet your creative goals

%d bloggere liker dette: