Det var en av disse dagene da varmen gikk ut av huset. Når høsten nesten umerkelig snek seg inn og hvor alt liv gikk i dvale. Vakkert var det. Fargespillet ble fanget av kameralinsene og lagt ut i sosiale medier i et fyrverkeri av farger og hashtags 

Hun var der, en del av det yrende spillet. Hun elsket det. Kontakten, impulsene og alt det vakre som utspant seg. 

Han kom inn i livet hennes i en sårbar periode. Hun vet det og hun har i ettertid forbannet ham og ikke minst seg selv over det faktum at hun lot ham få plass der. Det skulle vært en lov som forbyr mennesker i brudd å skaffe seg en ny partner. Karantene, skulle det vært, nei fysj ikke rør hører du, denne dama trenger fred.  

Men han ville ha henne. Og nå står de her. Han har allerede vært ute en tur, hun hørte ham banne seg ut av senga i morges, avstanden mellom dem øker der i tosomheten på soverommet. Hun vet ikke hvor han har vært. Noen timer borte, men herlighet, såpass frihet må man gi hverandre i et ekteskap, selv om det er et ferskt ekteskap, et slikt som skulle gløde og blomstre, men selv om sommeren er fersk, truer en høststorm inni henne.  

Uroen har vokst seg til en byll og nå som han står her, vel hjemme igjen må hun spørre slik at verken ikke sprer seg inni henne og smitter hjertet 

Mobilen hans har kremtet igjen. Den er alltid uten lyd, men den vibrerer som en påminnelse om at det er andre som vil ha oppmerksomheten hans. Hvem var det? spør hun. Hans, svarer han. 

Hvordan vet jeg at du ikke har noen andre? Hun sier det utfordrende ut i lufta. Ikke prøvende, mer som en påstand. Venstre lillefingernegl har delvis mistet neglelakken. Han liker pene hender. Hun vet ikke om noe ved henne er av verdi lenger. Han går i forsvarsposisjon, hun hører han kremter, manner opp stemmen og den er litt lysere enn vanlig, er den ikke? Når man lyver er stemmen lysere, tenker hun. Han lyver. Hun har kommet inn i stua og ser at han har slått på fotballkanalen. Tven er hans på lørdager, slik har det blitt. 

4 kommentarer på “Trude

  1. Den er fin Anne, får lyst til å lese mer (: Likte den om karantene, veldig sant.
    Lykke til videre, jeg kjøper ett signert eksemplar når den er ferdig (:
    Klem fra Gro

    • Tusen takk og så koselig kommentar! Det ligger så mye fint på fb også, jeg skjønner jo at jeg kan og bør skrive videre 🙂 Og det med karantene, ja – det burde vært innført. Man er alt for sårbar rett etter et brudd og i hvert fall der barn er involvert. God klem ❤

  2. Si i fra når denne kan kjøpes, jeg vil ha signert så jeg tar den med på neste treff som jeg allerede nå ser frem til!

    • Haha, takk vakre! Jeg skal liksom bruke disse dagene alene til å skrive litt, har hatt nok med å puste, men det går mer av seg selv i dag ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Tanker

Det der lige kom forbi

Bedre Meg

Skriveliv, tiaratirsdager og sånt

Maj-Britt Aagaard

& spiselandslaget

Fru Jacobsen

Ikke perfekt, men alltid ekte!

Anne Brith

Skriveliv, tiaratirsdager og sånt

Lammelårtanker

- en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Business is Personal

På ledelse, kommunikasjon og annet som engasjerer meg - av Henriette Grønn

Studio Mothers: Life & Art

Meet your creative goals

%d bloggere liker dette: