På en av Thelma og Louises reiser rundt i det vidunderlige Lofoten, havnet vi en dag på Ballstad. For meg et navn fra barndommen. Baillstad. Fiskevær. Og ikke mye mer enn det. Slik var det i gamle dager og i barndommens rike.
Men nå fulgte kusinene veien mot Solsiden brygge og her ble vi overrasket av både en nydelig liten restaurant interiørmessig, men også over god hjemmelaga mat og ikke minst, hjemmelagede kaker! At stedet også serverer 5G bidro til at Thelma vendte tilbake til åstedet da Louise hadde dratt. Raskt internett er ikke å forakte, selv om dagene eller er preget av slow living. Raskt internett bidrar til at det andre kan være slow. Win win!
Solsiden brygge byr på overnattingsmuligheter og ulike muligheter for sightseeing, rib safari, båtutleie, fisketur, badestamp, SUP og kajakk, nordlys og midnattssol!
Miljøet i restauranten er lunt og personalet trivelig, kaffen er god og man henter selv og fyller på. Ujålete og jorda. Det sammen gjelder kakestykkene. Jeg antar personalet hadde reagert om Thelma hadde definert halve kaka som et stykke, men man skjærer nå i alle fall det stykket man ønsker selv og det er jo ganske klokt. Da spises det opp.
Det eneste som kan holdes i mot dette lille stedet, er antall østlendinger. Det skal sies at det i går var mer internasjonalt, men første gang vi var der, smalt det i østlandsk i hvert et hjørne. Det er så mange østlendinger her, hvisket Thelma til han i kassa. I det samme hørte hun sin egen dialekt og vurderte å slå over på nordnorsk, men det var for seint 😉
Alt i alt, østlendinger eller ikke, er dette et sted å komme tilbake til!
Utsikt fra spiseplassen! Slett ikke galt, eller hva?
Thelmas definerte sjokoladekakestykke. Innafor? Ja ❤
Overnattingsmulighetene er mange på Solsiden brygge, alt etter hvordan man føler seg muligens. Ujålete og humoristisk er det og det liker vi!
Et steinkast eller fiskestangkast fra brygga ligger havet – det er frisk luft og sjø og bedre kan knapt Thelma ha det ♥
Gårdagens middag som Thelma valgte, bestod av speket hvalkjøtt, spekepølse og speket grisenakke fra Mydland, løk-rosinkompott, ristede gresskarkjerner, rømme, grovt og nydelig brød og samt med pisket smør. Helt nydelig var det! Stedet serverer vin, men ettersom Thelma er eneste sjåfør i sitt eget liv her nord, ble det vann. Men vannet var godt!
Nå har ikke undertegnende for vane å slå terningkast, men dette må være en god femmer, opp mot en sekser.
Takk for at du leste ♥
Lekkert!!! Husker vi var på ferie sammen i Lofoten for noen ganske få år siden… Mitt første møte med midnattssola, var spennende og eksotisk. Det var jo ikke hver dag (natt) jeg fikk være oppe så sent. Magisk!!🥰
Ja, det er jo ikke så lenge siden 😀 Hm… hvor gamle var vi egentlig? ❤