Helse Rutiner Tanker om tingene Tid Utdanning

Hverdagsvaner i karantenetider

cafe-caffeine-cappuccino-close-up-437716

 

Morgenen begynner kvelden før.

Har du tenkt på det?

 

white-ceramic-cup-on-saucer-near-gold-colored-analog-watch-1251086Bilde av Plush Design Studio fra Pexels

 

Når jeg nå er ferdige med de mer kaotiske årene med fire unger opp og ut, er det bare meg sjæl og fire pelskids og en mann som regjerer heimen. Jeg er ikke noe utpreget morgenmenneske og gjør følgende for å hjelpe meg selv med neste morgen – hver kveld:

  • legger frem klær og smykker
  • setter mobilen på lydløs, det er kun kontakter som er lagt inn som favoritter som kan nå meg, det betyr at pling og varsler for øvrig er satt lydløse fra da jeg stiller klokka på sovetid til vekketid
  • før sovetid – puste inn og telle til fire, holde til fire, puste ut og telle til fire, holde til fire og gjenta fire ganger – det setter kroppen i hvilemodus
  • tenk på tre ting denne dagen jeg kan være takknemlig for, å leve i takknemlighet er noe vi velger
  • visualiserer to ting jeg skal gjøre og i morgen, som er viktige og hvor jeg skal lykkes, å visualisere er et supert redskap

 

Kanskje du fikk noen tips på veien! Det er viktig i disse koronatider med karantene og mye hjemmeliv, at vi opprettholder en viss struktur. Jeg ser på min favorittplattform Instagram, at mange – spesielt unge mødre – er i ferd med å lande gode hverdager for seg og ungene og det er så nydelig å se! ♥

Endring tar litt tid og det krever gjentakelser. Hjernen vår er en muskel som kan trenes og den blir som i all annen trening, best der den trenes mest. Oppfordringen til deg nå i denne tiden spesielt, er å begrense Netflix og strømmetjenester (det var rette ræva som feis, jeg som elsker Farmen og serier og Ray Donovan osv), men heller bruke ledig tid på å ta vare på deg selv, ta vare på familien, ring venner som er alene, send frokost til noen med Morgenlevering, øv deg på noe nytt (jeg har begynt å strikke) og utdann deg innen et område du ønsker lære mer om! Det gjør jeg i stor grad ved siden av en slash Donovan hver kveld. Sammen med egen mann, det skal sies ♥

Ta vare/takk for at du leste! ♥

 

 

0 kommentarer på “Hverdagsvaner i karantenetider

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Tanker

Det der lige kom forbi

Bedre Meg

Skriveliv, tiaratirsdager og sånt

Maj-Britt Aagaard

& spiselandslaget

Fru Jacobsen

Ikke perfekt, men alltid ekte!

Anne Brith

Skriveliv, tiaratirsdager og sånt

Lammelårtanker

- en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Business is Personal

På ledelse, kommunikasjon og annet som engasjerer meg - av Henriette Grønn

Studio Mothers: Life & Art

Meet your creative goals

%d bloggere liker dette: