Arendal Natur

Hva har Tromøya å by på?

Tromøya, som ble en del av Arendal i 1992, er en vakker øy som skjermer Arendal by mot selve storhavet og som har huset den kjente Hove-festivalen i mange år.

Store norske leksikon beskriver øya slik: Tromøya er en øy i Arendal kommune i Agder, øst for bysenteret. Den er skilt fra fastlandet i nordvest ved Tromøysundet og fra Hisøya i sørvest ved Galtesund. Øya er 28,6 km3. Den er småkupert og sterkt innskåret av kiler, bare få steder når høydene over 50 moh., høyeste punkt er 94 moh. Langs den ytre del av øya går en morenerygg som er en del av Raet.

Raet nasjonalpark strekker seg mellom Tvedestrand, Arendal og til Grimstad og du kan lese mer om denne fascinerende nasjonalparken her: https://snl.no/Raet_nasjonalpark

Raet nasjonalpark ligger for det meste under vann! Men på Vitensenteret som ligger sentralt i Arendal by, kan du få vite mye mer om den spennende nasjonalparken, det anbefales virkelig!

Bildene her er fra en tur ved Spornes i forrige uke, sammen med mamma og Hans Henrik. De har slått seg ned på selve Tromøy og stortrives!

Det er noe helt eget når selve storhavet slår dovent inn mot land. Å lytte til bølgene må være noe av det mest ro-givende i hele verden, synes jeg. Kanskje det er lyder vi har med oss fra da vi var i mors liv?

Selv om dette året etter at vi flytta hit, har vært i overkant tøft, er jeg glad for at vi er her ved havet, for at familien er mye mer samlet og over at vi har disse naturressursene nesten rett utenfor døra.

På somrene i hvert fall, er Studio Spornes åpen og Spornesfestivalen trekker mange kjente og gode artister. Jeg har trua på at denne sommeren blir bedre enn den forrige. Utenom turen til Lofoten, kan sommeren 2022 ta seg ei bolle.

Jeg tenker det blir andre boller sommeren 2023 og de kan også kjøpes hos https://www.studiospornes.no/ !

0 kommentarer på “Hva har Tromøya å by på?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Tanker

Det der lige kom forbi

Bedre Meg

Skriveliv, tiaratirsdager og sånt

Maj-Britt Aagaard

& spiselandslaget

Fru Jacobsen

Ikke perfekt, men alltid ekte!

Anne Brith

Skriveliv, tiaratirsdager og sånt

Lammelårtanker

- en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Business is Personal

På ledelse, kommunikasjon og annet som engasjerer meg - av Henriette Grønn

Studio Mothers: Life & Art

Meet your creative goals

%d bloggere liker dette: