Uncategorized

Hva gjør et hus til et hjem?

God morgen! Det er fredag og det er en uke til jeg skal ha vaska ut huset her.
Mild panikk?
Ikke ennå.
Jeg pakker jevnt og trutt og i går var to av jentene mine og ei venninne her og hjalp meg. Det er gull verdt.
Før tenkte jeg at å flyttesjaue med noen betød at man var der hele tiden og pakket og pakket, men i går forstod jeg hvor verdifullt det er at noen kommer og pakker ned noen esker, samtidig som skravla går. Det er mange esker igjen, alle skal få, om du vil hjelpe meg med en eske eller to, så kom-kom! Kaffemaskinen er på!

I nedpakking av det som har vært et felles hjem med barn i 25 år, vandrer tankene. Først og fremst tenker jeg at jeg har vært vanvittig heldig som har fått dele hus med disse fire barna. For det er menneskene som gjør et hus til et hjem, uansett om man er mange eller få.
Da vi brått måtte flytte til dette huset av årsaker en del av dere kjenner til, var jeg ganske fortvilet. Ikke minst fordi ungene måtte flytte på seg og bryte opp, selv om de gikk på samme skole, bodde på samme sted og så videre. Men jeg sørget for å lage et hjørne i stua der sofaen vår ble plassert med en gang vi flyttet inn. Der sofaen er, der bor vi, sa jeg. Vi elsker den sofaen! Ungene krøp opp i sofaen mellom kartonger og rot og så laget vi oss et nytt hjem ute fra den basen.
Sofaen blir med videre disse dagene. Den skal få danne en ny trygghet, ikke bare for meg, men for dem når de kommer og hilser på og tømmer kjøleskapet på et nytt sted. Så skaper vi et nytt hjem og en ny base.

Jeg sitter med morgenkaffen, kartonger, hunder og bryllupsinvitasjoner. Det er første feriedag og dagene fremover må brukes godt.
Juli har startet, noen er hjemme, noen på ferie, noen jobber, noen er glade, noen lever med en sorg og uansett der du er, håper jeg at du finner en ting som gjør dagen din god.
Ta kontroll over situasjonen du er i om du trenger det, skap gode feriedager, livet skjer ikke bare, vi skaper det. Å velge og ikke gjøre det, er også et valg.


Takk for at du leste!

0 kommentarer på “Hva gjør et hus til et hjem?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Tanker

Det der lige kom forbi

Bedre Meg

Skriveliv, tiaratirsdager og sånt

Maj-Britt Aagaard

& spiselandslaget

Fru Jacobsen

Ikke perfekt, men alltid ekte!

Anne Brith

Skriveliv, tiaratirsdager og sånt

Lammelårtanker

- en storbarnmammas skråblikk på samfunn, likestilling og hverdagsliv

Business is Personal

På ledelse, kommunikasjon og annet som engasjerer meg - av Henriette Grønn

Studio Mothers: Life & Art

Meet your creative goals

%d bloggere liker dette: